Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ MINUTE U MINUTU

FOTO Objavljene prve fotografije uhićene šibenske sutkinje. Reporter Dnevnika Nove TV: "Radi se o koruptivnom trokutu"

Aktualno Galerija +0 Mario Jurič Galerija 1/1 >>
Šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blaž Petrović kojemu je za mito trebala donijeti oslobađajuću presudu te odvjetnik Branimir Zmijanović uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, u utorak poslijepodne u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

 

  • Uhićeni su šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blažo Petrović te odvjetnik Branimir Zmijanović
  • Sumnja se da je Šupe primila mito od 15 tisuća eura
  • Oglasio se i USKOK

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

22:28 O slučaju se oglasio i gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina. Na svom službenom Facebook profilu skrenuo je pozornost na potencijalnu odgovornost članova Vijeća županijskog suda, koji su spornu presudu sutkinje i potvrdili.

Više o tome što je sve napisao pročitajte >>OVDJE.

22:14 Sutkinja Županijskog suda u Šibeniku Maja Šupe dovedena je na ispitivanje.

21:50 U večernjim satima službenici su pretresali kuću i poslovne objekte odvjetnika Branimira Zmijanovića u Šibeniku.

20:50 Sutkinja Šupe u siječnju prošle godine predala je imovinsku karticu. >>OVDJE pročitajte što je u njoj navela.

20:25 Saborski zastupnik SDP-a i član Državnog sudbenog vijeća (DSV) Arsen Bauk potvrdio je da je šibenskoj sutkinji Maji Šupe u utorak to Vijeće skinulo imunitet, nakon čega je uhićena zbog sumnje u korupciju.

“Bila je danas sjednica u 14:30 sati, s obzirom da su policija i USKOK poduzeli akciju, točno je”, potvrdio je Bauk za Dnevnik HRT-a upitan je li danas šibenskoj sutkinji DSV skinuo imunitet. Bauk je dodao da bez skidanja imuniteta, sutkinja ne bi mogla niti biti uhićena.

19:50 Ispred splitskog USKOK-a javio se reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Nakon što je Državno sudbeno vijeće skinulo imunitet sutkinji Šupe, njoj je mogao pristupiti USKOK. Uhićene su ukupno tri osobe - sutkinja Maja Šupe, odvjetnik iz Šibenika Branimir Zmijanović te poznati poduzetnik Blaž Petrović. Sumnja se da je sutkinja Šupe primila 15.000 eura mita. Neslužbeno se može doznati kako se radi o koruptivnom trokutu, i to na način da je odvjetnik bio svojevrsna spona između poduzetnika i sutkinje na način da se prodavalo vrijedno zemljište u Tisnome na otoku Murteru, a zauzvrat bi sutkinja trebala obaviti jednu oslobađajuću presudu za Blaža Petrovića", izvijestio je Jurič.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV Blaž Petrović je uhićen u Makarskoj. Već mu je obavljena pretraga stana. 

Mario Jurič Mario Jurič (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz ime Maje Šupe veže se kontroverzna oslobađajuća presuda u slučaju Horvatinčić koji je ubio dvoje Talijana u pomorskoj nesreći. Tada je sutkinja Šupe prihvatila njegovu obranu u kojoj je tvrdio da je u trenutku nesreće imao sinkopu, pojasnio je reporter Jurič.

"Troje uhićenih će se uskoro pojaviti na Županijskome sudu u Splitu, gdje bi u roku od 48 sati trebali biti ispitani pred sucem istrage. To će se najvjerojatnije dogoditi sutra", izvijestio je reporter Jurič.

19:20 USKOK i policija su, ne navodeći identitete, potvrdili da su u tijeku uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji.

"Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije prema više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da se, među ostalima, postupa i prema sutkinji Općinskog suda u Šibeniku", navode u priopćenju.

USKOK je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, dok u policiji kažu da će uhićeni nakon kaznene prija biti predani pritvorskom nadzorniku u Splitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DORH objavio oglas Tko će naslijediti Vanju Marušić? Traži se novi ravnatelj USKOK-a, pogledajte koji su uvjeti

Pročitajte i ovo Davor Filipović Vruće pitanje Ministar Filipović o optužbama da ga je USKOK uhvatio: "To je laž!"

18:49 Prema prvim neslužbenim informacijama sutkinja Maja Šupe je uhićena zbog sumnje da je od poduzetnika Blaže Petrovića, koji je u javnosti poznat još od suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji prije 20-ak godina, primila 15 tisuća eura kako bi presudila u njegovu korist.

Sutkinja Šupe zamjenica je predsjednika kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku, a među ostalim, zapamćena je po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću zbog sinkope nakon izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Temeljem naloga suca istrage splitskog Županijskog suda u tijeku su pretrage domova i ureda, a uhićene potom očekuje ispitivanje u splitskom USKOK-u.

Zatraži li tužiteljstvo za njih istražni zatvor, o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Splitu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene