Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna objava na Facebooku

Nova meta Zorana Milanovića: Dnevnik Nove TV provjerio što o njegovim stavovima misle SDP i njegovi partneri

Aktualno Galerija Zoran Milanović - 1 Zoran Milanović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović - 2 Zoran Milanović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović - 3 Zoran Milanović - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović - 4 Galerija 1/4 >>
Kao grom iz vedra neba, predsjednik Zoran Milanović se na Facebooku obrušio na migrante. SDP njegovu objavu ne komentira, šute im i partneri, a desnim strankama je drago.

Na meti predsjednika Zorana Milanović našli su se migranti. Na Facebooku je objavio da u Hrvatsku dolaze s računicom, da samo žele socijalnu pomoć, da ne bježe od rata, da su tu protupravno te da treba biti sućutan, ali ne bedak. Također je naglasio da je Hrvatska granica sveta i da se za nju ginulo.

"Odete u sredine u kojima je na vlasti SDP i vidite da ti ljudi, to je narodna stranka, razmišljaju kao narod. maju oni neke liberalne stavove, ali njih smeta da im se tamo neki ljudi muvaju i prolaze kroz granični pojas te prelaze granicu. Ljude to uznemirava", pojasnio je svoj stav.

Uznemiravaju li SDP ovakve predsjednikove izjave o migrantima?

"Zbog upozorenja Ustavnog suda nisam u mogućnosti komentirati ono što je napisao predsjednik republike", rekao je Arsen Bauk.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović je za mišljenje o Milanovićevim stavovima pitala SDP-ove partnere: Ivica Puljak, Anka Mrak-Taritaš i Dalija Orešković nisu ih htjeli komentirati. Međutim, njihovi stavovi o migrantima jasno se mogu vidjeti ako se pogledaju prijašnje izjave.

"Migranti nisu prijetnja i tužno je slušati kako se podrivaju strahovi naših građana", u Hrvatskom saboru je 9. studenog prošle godine rekla Orešković.

"Imam veliku empatiju prema tim ljudima kad vidim da prolaze desetke tisuća kilometara u želji za boljim životom", istog je dana i na istom mjestu napomenula Mrak-Taritaš.

Reakcije drugih stranaka

Premijerska kandidatkinja Možemo! Sandra Benčić istaknula je da je pitanje migracija kompleksno.

"Ne može se u tvitovima ili fejsbuk statusima simplificirati odgovor na kompleksna pitanja. To su moji stavovi. Kad govorimo o kompleksnim pitanjima, moramo govoriti oprezno", ustvrdila je.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Zbog interesa javnosti Ustavni sud objavio dokumente sa sjednice na kojoj se odlučivalo o Milanovićevoj kandidaturi

Na Milanovićevu objavu reagirao je i Mostov premijerski kandidat Nikola Grmoja.

"Predsjednik Milanović govori da dolaze po socijalnu pomoć. Ide čak jako žestoko, ali ne nudi konkretan potez, konkretne mjere", rekao je.

"Prigovor Mosta je malo obijestan. Što sam mogao napraviti? Ne možeš vojsku izvesti na ulicu radi migranata", odgovorio mu je Milanović.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović i Arsen Bauk Bruse se detalji Hoće li se nastaviti rasipanje SDP-ove koalicije? Arsen Bauk otkrio je li postignut dogovor s Dalijom Orešković

Drago je i Domovinskom pokretu jer im se predsjednik primaknuo.

"Ovo što sad Milanović govori je više u službi kampanje. Ljevica ima veliki problem s obzirom da se zalažu za otvorene granice i da smo svi jednaki. Upozoravamo da to nije tako", smatra Stjepo Bartulica.

Reakcija je stigla i od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

"Hrvatski građani mogu biti potpuno mirni i sigurni da smo u toj globalnoj krizi s migracijama i sačuvali državu, ekonomiju i turizam", napomenuo je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene