Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pripremite lopate

Prognostičari upozoravaju: U ovim dijelovima Hrvatske može pasti i metar snijega!

Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr)
Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Snijeg s autoceste Rijeka-Zagreb je očišćen (Foto: Dnevnik.hr) Snijeg s autoceste Rijeka-Zagreb je očišćen (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Snijeg s autoceste Rijeka-Zagreb je očišćen (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Bura i snijeg cijelog prvog dana tjedna koji se najavljuje kao ledeni zimski s puno snijega i vjetra, otežavaju normalno odvijanje cestovnog prometa pogotovo u Lici i Gorskom kotaru. Prognostičari najavljuju da bi u narednim danima u dijelovima Hrvatske moglo pasti i metar snijega.

Reporter Nove TV Marko Balen javio se za Vijesti u 17 sati sa stare ceste Rijeka-Zagreb s nešto boljim vijestima. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

"Situacija je  za sada nešto bolja nego što je bila tijekom jutra. Autocestom Rijeka-Zagreb mogu voziti sva vozila (bila je zabrana za prikoličare i poluplikoričare). Autocesta je očišćena do asfalta, ali na staroj cesti, kao i na mnogim drugim županijskim cestama u Gorskom kotaru i Licu na snazi je zabrana prometa za tegljače s prikolicama i poluprikolicama", kaže Balen, dodajući da je na staroj cesti bilo problema i zbog olujne bure koja je stvarala smetove zbog kojih teška vozila ne mogu proći.

Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Meteorolog Darijo Brzoja kaže da je u idućih nekoliko dana najviše snijega pasti u gorskoj Hrvatskoj, gdje se očekuje između 50 i 100 centimetara.

"Ono što će svakako stvarati poteškoće to je jaka i olujna bura u gorju, olujan sjeveroistočni vjetar. Zbrojite sami 2 i 2, snijeg i vjetar - svašta može biti", kaže Brzoja, dodajući da će snijega biti i u ostatku Hrvatske.

"Koliko će ga biti još nije posve jasno jer će temperatura biti oko nule. To znači da će se snijeg dijelom topiti, dijelom neće, koliko će ga ostati, može biti od desetak centimetara u Zagrebu do recimo čak 40 centimetara negdje u okolnim dijelovima i u prirodi", kaže Brzoja.

Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Zbog najave pogoršanja vremena u gorskom dijelu Hrvatske iz cestarskih tvrtki preporučuju vozačima teretnih vozila da ukoliko moraju, što prije krenu na put kako ne bi satima, a možda i danima, čekali na odmorištima zbog problema koje će stvarati olujna, a na mahove i orkanska bura i snijeg. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene