Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Gorskom kotaru proširuju ceste

Prognostičari najavljuju da će snijeg padati i na sjevernom Jadranu: Krenite na put što prije jer nas čeka i olujni vjetar

Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr)
Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Oblačno i hladno vrijeme, snijeg, kiša i olujni vjetar... Hrvatskom vlada prava zima. A narednih dana ništa se bitno neće mijenjati. Osim što će pasti još snijega.

Reporter Nove TV Marko Balen javio se iz snijegom zametenog Gorskog kotara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

"Snijeg i dalje stvara teškoće u Gorskom kotaru. Vesela vijest za vozače kamiona s prikolicama i poluprikolicama koji su 30-ak sati čekali na čvorovima Bosiljevo kod Karlovca i Kikovica kod Rijeke jest da im je u 12:15 dozvoljen promet autocestom Rijeka - Zagreb. U Hrvatskim autocestama kažu da će ta pauza od olujnog vjetra kratko trajati. Dakle, svi oni koji moraju svoj teret prevesti iz Rijeke prema unutrašnjosti neka krenu što prije na put i iskoriste ovu pauzu. Olujni vjetar najavljen je već za večeras kada će ponovno stvarati velike probleme u prometu i to sljedećih nekoliko dana, prema meteorološkim prognozama. Bura i dalje stvara probleme i na Jadranskoj magistrali od Novog Vinodolskog do Sv. Marije Magdalene gdje je promet ograničen za osobna vozila i autobuse, kao i starom cestom Rijeka - Zagreb. Cijeli ovaj tjedan očekuju se veće poteškoće u odvijanju prometa, Gorani i cestari imaju problema gdje s ovim snijegom kojega je samo do sada napadalo preko metar u većini ovih područja", izvijestio je Marko Balen. Naglasio je da cestari pripremaju i proširuju ceste kako bi mogli spremno dočekati nove obilnije padaline. Naime, moraju očistiti rubove cesta od do sada nabacanog snijega i tako napraviti mjesta za novi.


 

A u utorak nas očekuje oblačno vrijeme, u unutrašnjosti uz susnježicu i snijeg te stvaranje novog snježnog pokrivača, ponajprije u gorskim predjelima. Na Jadranu se očekuje kiša, u Dalmaciji moguće i obilnija, a duž obale sjevernog Jadrana ponegdje može biti i malo snijega, prognozira DHMZ.

U unutrašnjosti će povremeno puhati umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, u gorju na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -4 i 0, a na Jadranu od 3 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura bit će od -1 do 3 na kopnu te od 7 do 11 °C na Jadranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene