Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splićani transparentima po gradu pozivaju sugrađane na prosvjed kojim će pokušati zaustaviti ovrhu sedmogodišnje Cesarea.


Pripreme za prosvjed u Splitu kojim će se pokušati zaustaviti ovrha sedmogodišnjeg dječaka Cesarea u punom su jeku. Tome svjedoči i veliki transparent s natpisom "Spasimo Cesarea - Svi na Pujanke!!!", obješen na jednom nadvožnjaku u Splitu kojim se Splićane poziva na akciju. 

Vezani članci Slika nije dostupna Ninu Kuluz sud u Torinu osudio na više od 3 godine zatvora: "Zgroženi smo, sud je donio odluku pod pritiskom javnosti" Slika nije dostupna Otac malenog Cesarea nije došao u Centar za socijalnu skrb, ročište odgođeno za 6. rujna

To nije i prvi transparent kojim se Splićani pozivaju na okupljanje zbog ove ovrhe. Tijekom ponedjeljka je i na zvoniku Katedrale svetog Duje osvanuo veliki transparent s natpisom "Danas Cesare, sutra Duje"

Javno okupljanje održat će se u utorak u 9 sati na adresi Pujanke 71, a organiziraju ga građani s Pujanki, branitelji iz tog kvarta i članivi Torcide. 

Sedmogodišnjak bi se, prema odluci Općinskog suda, trebao odvesti njegovom ocu Alessandru Avenatiju od kojeg je Nina Kuluz, dječakova majka, prije šest godina pobjegla zbog maltretiranja i prijetnji te odvela i sina. 

Više o tom slučaju možete pročitati ovdje