Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SISAČKA GIMNAZIJA ČEKA OBNOVU

Oni neće u svoje stare školske klupe: Na podu bor, pada žbuka, uništena statika zgrade…

Povratak u škole za neke ne znači i povratak u njihove stare školske klupe. Naime, još uvijek se čeka obnova 9 škola u Zagrebu te njih 15 u Sisačko-moslavačkoj županiji. Detalje ima reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

"Ovdje nisu počeli radovi, ovdje kao da je vrijeme stalo. O tome govori i bor koji se nalazi na podu u hodniku škole. Pokazuje vrijeme potresa, negdje nakon Božića 2020. godine. Osim bora, na podu je i žbuka, popucali su zidovi u hodnicima i na stubištima. U školi nema učionice koja nije stradala. Uništena je i statika, zgrada je dobila žutu naljepnicu. Cijelo to vrijeme učenici imaju nastavu u zgradi županije", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

O staroj oštećenoj školi Bijuk je razgovarala s ravnateljem Božidarom Dujmićem. Na pitanje o tome je li očekivao da će se nastava ove školske godine vratiti u tu zgradu, Dujmić je rekao kako je očekivanje jedno, a realnost sasvim druga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MEMORIJAL MARIJANA CELJAKA VELIKA FOTOGALERIJA U Sisku održan najveći aeromiting: Poznato i zašto Krila oluje nisu nastupila

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u centru Siska FOTO/VIDEO Bager dovršava posao: Pogledajte kako izgleda rušenje kuće s koje je jutros tresnuo krov

"Najvažnije je da je projekt gotov i da je javni natječaj gotov. Odabran je izvođač radova. Nema žalbe na odabir izvođača i nadam se da ćemo sljedeći tjedan potpisati ugovor te da će ubrzo krenuti obnova gimnazije", rekao je Dujmić dodavši da će datum biti poznat nakon potpisa ugovora.

Istaknuo je kako se nada da će već iduće školske godina nastava biti organizirana u toj zgradi. Osvrnuo se Dujmić i na izazove s kojima se susreću profesori koji nastavu predaju u zgradi županije. Došli su, kaže Dujmić, u pripremljeni prostor.

"Drugi dio 20./21. školske godine organizirali smo u strukovnoj školi u Sisku. Školsku godinu 21./22. organizirali smo u zgradi županije gdje su odlukom župana Celjaka izmješteni uredi na prvome i drugome katu zgrade. Preuređen je prostor za potrebe škole", istaknuo je Dujmić.

Nedostatak je kaže to što nema kabinetske nastave. "Nije bilo problema sa školskom godinom. Nasreću, i naši učenici, maturanti su pokazali izvrsne rezultate i što se tiče rezultata po upisima na fakultete", rekao je Dujmić.

Dujmić je ustvrdio da se đaci dobro s time nose. "Bolje nego što mi mislimo. Oni su jaki. Oni mogu. Oni znaju. Nemamo nikakvih problema s njima", rekao je Dujmić zaključivši da se to vidi i na rezultatima.

"Treba još reći kako se na području županije obnovilo 12 škola, u njih četiri uskoro kreću radovi. I ovdje u Sisku se nadaju da će ona iduća školska godina krenuti u ovoj zgradi", izvijestila je reporterka Srna Bijuk. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene