Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Dnevniku Nove TV

Ministar Fuchs o bjanko zadužnicama za užinu: "Mislim da postoji bolje rješenje"

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs gostovao je u subotu u Dnevniku Nove TV gdje se osvrnuo na navode da jedna zadarska škola od roditelja traži da potpišu zadužnice od 5000 kuna ako žele da im djeca jedu u školi.

U razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Martinom Bolšec Oblak ministar obrazovanja Radovan Fuchs poručio je kako to čuje prvi puta.

"U ponedjeljak ću pitati zašto i zbog čega su išli s takvom varijantom. Zadužnica ili nezadužnica, mislim da nitko na kraju u školi neće biti gladan i da lokalna uprava itekako vodi brigu o tome", poručio je Fuchs.

Pročitajte i ovo Objava škole NEUOBIČAJEN POTEZ Zadarska škola od roditelja traži da potpišu bjanko zadužnice od 5000 kuna ako žele da im djeca jedu u školi

Kazao je kako se neplaćanje događa i u drugim segmentima, ali i da postoji bolje rješenje od zadužnica.

Što je još ministar kazao o novoj školskoj godini u Dnevniku Nove TV pročitajte >>OVDJE

Ravnateljica: "Imamo veliki dug godinama"

Pročitajte i ovo Početak školske godine - 3 UDAR NA DŽEP RODITELJA Ovo su novosti koje stižu u ovoj školskoj godini: Nova pravila za maturante, skuplja prehrana...

Ravnateljica Osnovne škola Krune Krstića u Zadru Jasmina Matešić za Dnevnik Nove TV kazala je: "Imamo veliki dug godinama, i jednostavno taj veliki dug nam onemogućava normalno poslovanje. Roditelj može jednokratno platiti polugodišnju uz 10 posto popusta ili unaprijed za 20 popusta za cijelu godinu i tom slučaju ne treba potpisati bjanko zadužnicu."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene