Ivan Zmijanović
Ivan Zmijanović Foto: You Tube/Screenshot

Šibenski ginekolog Ivan Zmijanović ispričao je kako je nekada radio pobačaje, a onda je, kaže, doživio prosvjetljenje.


Šibenski ginekolog Ivan Zmijanović ne radi pobačaje već se poziva na priziv savjesti. Kao mladi liječnik radio je pobačaje, no onda je doživio prosvjetljenje. Kaže da je do sada od pobačaja odgovorio 50 žena. 

"Prvi abortus napravio sam kao specijalizant. Ne sjećam se konkretnih detalja, ali znam da oko toga nisam previše dramatizirao. Abortus sam doživljavao kao dio našega posla, nešto što moram odraditi. Ne želim se opravdavati kako sam bio zaveden ili u nekoj zabludi. Jednostavno nisam razmišljao o težini i posljedicama toga čina", ispričao je za Bitno.hr. 

S vremenom je, kaže, osvijestio da je abortus težak grijeh, ali je i dalje nastavio raditi abortuse. Prosvjetljenje je doživio na koncertu Parnog valjka tijekom izvođenja pjesme Molitva. 

"Prije nekoliko godina bio sam sa svojom suprugom na koncertu Parnog valjka u splitskoj Spaladium Areni. Aki je pjevao Molitvu. Posebno me se dojmio onaj stih u kojem pjeva kako smo pred Bogom svi isti.

Gospodin mi je usred rock koncerta, u naguravanju s drugim ljudima, darovao neprocjenjivo iskustvo spoznaje. Kao da mi je na trenutak dopustio da sve oko sebe vidim Njegovim očima. Na koncertu sam shvatio kako smo pred Bogom svi jednaki: i ja kao liječnik, ali i ona žena koja namjerava prekinuti trudnoću. Niti sam ja bolji od nje, niti je ona gora od mene. Bog me je pozvao da joj pomognem", rekao je Zmijanović za Bitno.net.

Kaže i kako ga ljudi pogrešno doživljavaju kao borca za nerođenu djecu.

Ilustracija Smiju i stomatolozi: Znate li tko sve u Hrvatskoj ima pravo na priziv savjesti?

"Ja vjerujem da se u bolnicama ne odvija borba za nerođene, nego za nas rođene. U tom trenutku u smrtnoj opasnosti nalaze se duše liječnika, koji izvode abortuse, ali i roditelja koji su pristali ubiti svoje dijete. Siguran sam da bebe nisu u opasnosti. Ako ih njihove majke doista odbace, Bog će ih namiriti, On će se pobrinuti za njih. Nerođene bebe će sigurno biti dobro. Bog će sebi vratiti onaj predivni poklon, koji je bio namijenjen nama.

Zoran Milanović "Ja zakon ne bih mijenjao": Milanović pozvao državu da riješi problem pobačaja

U svim bolnicama, u svijetu i u Hrvatskoj, na svim mjestima u kojima se rade abortusi, zapravo se vodi borba za našu dušu", rekao je zaključno ginekolog. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju