Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus)
Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) Foto: iStock / Getty Images Plus

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad šestero ljudi osumnjičenih za primanje i davanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.


Protiv 61-godišnjakinje je DORH-u podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je u bazi podataka javne ustanove mijenjala podatke o radnom stažu i mjesečnim primanjima osoba koje su podnosile zahtijeve za mirovine. Za to joj je 62-godišnja zaposlenica kadrovske službe zagrebačkog poduzeća plaćala u iznosima između 1000 i 2000 eura. Osumnjičenice su na taj način izdavale rješenja na temelju kojih su, na štetu državnog proračuna, ljudima neosnovano uvećane mirovine.

Vezani članci Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik Glavni državni odvjetnik potvrdio da je član masonske lože pa optužio Gabrića: "Pokušavao je utjecati na tijek postupka" Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 USKOK provodi veliku istragu zbog primanja mita: Osumnjičena i dvojica ravnatelja nacionalnih parkova

DORH-u su u istom slučaju prijavljena i četvorica muškaraca zbog davanja i primanja mita.

''Protiv osumnjičene 61-godišnjakinje je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinila dva kaznena djela 'Primanje mita', 12 kaznenih djela 'Zlouporaba položaja i ovlasti', 16 kaznenih djela 'Teška kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka', a protiv 62-godišnjakinje kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo 'Krivotvorenje službene ili poslove isprave', dva kaznena djela 'Primanje mita' pomaganjem. Također, protiv 70-godišnjaka, 69-godišnjaka i 71-godišnjaka radi kaznenog djela 'Davanje mita' i 55-godišnjaka za kazneno djelo 'Primanje mita' pomaganjem'', stoji u priopćenju PU zagrebačke.