Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za tisuću do dvije eura

Prijavljeno šestero ljudi: Mijenjali podatke o radnom stažu za veće mirovine

Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus)
Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) Foto: iStock / Getty Images Plus
Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad šestero ljudi osumnjičenih za primanje i davanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Protiv 61-godišnjakinje je DORH-u podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je u bazi podataka javne ustanove mijenjala podatke o radnom stažu i mjesečnim primanjima osoba koje su podnosile zahtijeve za mirovine. Za to joj je 62-godišnja zaposlenica kadrovske službe zagrebačkog poduzeća plaćala u iznosima između 1000 i 2000 eura. Osumnjičenice su na taj način izdavale rješenja na temelju kojih su, na štetu državnog proračuna, ljudima neosnovano uvećane mirovine.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

DORH-u su u istom slučaju prijavljena i četvorica muškaraca zbog davanja i primanja mita.

''Protiv osumnjičene 61-godišnjakinje je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinila dva kaznena djela 'Primanje mita', 12 kaznenih djela 'Zlouporaba položaja i ovlasti', 16 kaznenih djela 'Teška kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka', a protiv 62-godišnjakinje kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo 'Krivotvorenje službene ili poslove isprave', dva kaznena djela 'Primanje mita' pomaganjem. Također, protiv 70-godišnjaka, 69-godišnjaka i 71-godišnjaka radi kaznenog djela 'Davanje mita' i 55-godišnjaka za kazneno djelo 'Primanje mita' pomaganjem'', stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene