Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus)
Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus)

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad šestero ljudi osumnjičenih za primanje i davanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.


Protiv 61-godišnjakinje je DORH-u podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je u bazi podataka javne ustanove mijenjala podatke o radnom stažu i mjesečnim primanjima osoba koje su podnosile zahtijeve za mirovine. Za to joj je 62-godišnja zaposlenica kadrovske službe zagrebačkog poduzeća plaćala u iznosima između 1000 i 2000 eura. Osumnjičenice su na taj način izdavale rješenja na temelju kojih su, na štetu državnog proračuna, ljudima neosnovano uvećane mirovine.

Vezani članci Felicity Huffman (Foto: Profimedia) Zbog upletenosti u milijunsku aferu poznata glumica završila u zatvoru: "Htjela sam biti dobra majka" Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 USKOK provodi veliku istragu zbog primanja mita: Osumnjičena i dvojica ravnatelja nacionalnih parkova

DORH-u su u istom slučaju prijavljena i četvorica muškaraca zbog davanja i primanja mita.

''Protiv osumnjičene 61-godišnjakinje je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinila dva kaznena djela 'Primanje mita', 12 kaznenih djela 'Zlouporaba položaja i ovlasti', 16 kaznenih djela 'Teška kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka', a protiv 62-godišnjakinje kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo 'Krivotvorenje službene ili poslove isprave', dva kaznena djela 'Primanje mita' pomaganjem. Također, protiv 70-godišnjaka, 69-godišnjaka i 71-godišnjaka radi kaznenog djela 'Davanje mita' i 55-godišnjaka za kazneno djelo 'Primanje mita' pomaganjem'', stoji u priopćenju PU zagrebačke.