Obavijesti Pretražite Navigacija
tvrdi da nije kriv

Počelo suđenje bivšem Bandićevu suradniku: Redžepi tražio od vještaka da umjesto Severine skrbništvo dobije Popović?

Gzim Redžepi
Gzim Redžepi Foto: Marko Lukunic/Pixsell
Počelo je suđenje Gzimu Redžepiju, suradniku bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, koji se izjasnio da nije kriv za trgovanje utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju sina pjevačice Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića.

Suđenje je počelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a Uskok je krajem prošle godine priopćio kako je Redžepi optužen da je 2020. trgovao utjecajem koristeći autoritet zastupnika Gradske skupštine i bivšeg zamjenika pročelnice gradskog Ureda za zdravstvo, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja tadašnjeg gradonačelnika Bandića.,

Ne navodeći identitete stranaka u postupku, tužiteljstvo je poručilo kako Redžepija tereti da je pokušao utjecati na ishod vještačenja u sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju maloljetnog sina Severine Vučković i Milana Popovića.

Optužen je da je, nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja radi odlučivanja s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

Iz Uskoka su priopćili da se radi o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koje je osnivač Grad Zagreb, slijedom čega Redžepi može utjecati na poslovanje bolnice u kojoj je zaposlen vještak.

Redžepija terete kako je tijekom sastanka rekao vještaku da je dobar prijatelj s Popovićem kao tužiteljem u sudskom postupku, pri čemu je isticao Popovićeve kvalitete, donatorstvo i sve što je učinio za Grad Zagreb te za njega osobno.

Pročitajte i ovo Gzim Redžepi - 1 TRGOVANJE UTJECAJEM USKOK podignuo optužnicu: Redžepi od vještaka tražio da umjesto Severine skrbništvo dobije Popović?

Uz to, dodali su u Uskoku, Redžepi je kazao vještaku da je Popović dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist.

Pročitajte i ovo Gzim Redžepi - 1 Bliski prijatelj Liječnik koji je prvi reanimirao Bandića: ''Skuhao je fileke, bili smo sretni i veseli. A onda se srušio..."

Od vještaka je pritom, ustvrdili su, zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu, no vještak mu je, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju, poručio da će svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta te se odlučio izuzeti iz tog predmeta, na što je optuženi izrazio nezadovoljstvo takvim slijedom događaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene