Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliski prijatelj

Liječnik koji je prvi reanimirao Bandića: ''Skuhao je fileke, bili smo sretni i veseli. A onda se srušio..."

Aktualno Galerija Gzim Redžepi - 1 Gzim Redžepi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gzim Redžepi - 2 Gzim Redžepi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gzim Redžepi - 3 Gzim Redžepi - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gzim Redžepi - 4 Galerija 1/4 >>
U noći sa subote na nedjelju preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. S njim je bio i njegov prijatelj Gzim Redžepi, liječnik koji ga je oživljavao, ali nažalost bezuspješno.

Gzim Redžepi, osobni liječnik i prijatelj Milana Bandića, bio je prvi koji je pokušao reanimacijom spasiti njegov život.

Jučer su njih dvojica proveli većinu dana zajedno. Družili su se, razgovarali. Oko 15 sati krenuli su prema Brezovici jer je Bandić obećao liječnicima i logopedima da će im skuhati fileke. Naime, u utorak je trebao otići na operativni zahvat glasnica u KBC Zagreb te im je obećao pripremiti jelo.

''Sa mojim kolegama, svojim doktorima i logopedima, obećao je da će im skuhati fileke. On je to jučer napravio tijekom jutra. Rekao je da je kuhao četiri-pet sati'', objašnjava liječnik.

Razgovarali su o nadolazećoj operaciji, govorili su ''kako da mu poprave glasnice, da može bolje pjevati gange nego ikad prije, kao i svi normalni ljudi. Bili smo sretni, veseli. Nije bilo nikakav događaj koji bi upućivao na ovakvo akutno zbivanje''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kod Plomina Stravična nesreća u Istri: Sletjeli s motocikla u 20 metara duboku provaliju. Dvoje poginulih

Pročitajte i ovo Andrija Jarak razgovarao je s Pavlom Kalinićem - 4 Iznenada preminuo Iz Grada potvrdili kada će se održati komemoracija i sprovod Milana Bandića

Redžepi je rekao da Bandić nije bio čovjek od žaljenja. Nije se žalio niti kada je imao veliku emboliju prije dvije godine, ''niti kada su ga tukli i napadali''.

U večernjim satima vratili su se u Zagreb, u Vrhovec. Sergej Ivanović pozvao ih je na druženje te su prihvatili poziv. ''Za vrijeme boravka gore priča o tome kako je proljeće počelo rano, kako ima puno visibaba, uobičajena priča trojice prijatelja, bez ikakvih poteškoća'', ispričao je Gzim Redžepi.

Oko 23 sata Bandić je bio žedan. ''Nije htio iz frižidera i Sergej je pustio vodu da curi. On se digao sa stolca po tu vodu, srušio i nažalost ostao na podu. Ja sam započeo reanimaciju, a kasnije su je nastavili kolege hitne pomoći, a i njima jedno veliko hvala na izrazito brzoj reakciji'', ispričao je.

Milanu Bandiću, nažalost, nije bilo pomoći. ''Ja kao njegov prijatelj izuzetno sam tužan i nesretan što sam baš ja trebao započeti reanimaciju'', izjavio je Redžepi i dodao da u životu nekada čovjek može birati, no on nije mogao. Odmah mu je priskočio u pomoć, a to bi, kaže, napravio svatko tko je normalan i ima malo ljudskosti u sebi.

Odlaskom Milana Bandića Zagreb je ostao bez gradonačelnika. ''Zagreb je izgubio jednog velikog čovjeka, jednog vizionara'', rekao je te dodao da je "trajao 20 godina i 20 godina možemo pričati o njemu''.

Redžepiju je vrlo važno da se razjasne određene špekulacije koje kruže danas. ''Ono što sam očekivao i zbog čega sam danas tužan kao čovjek i prijatelj jest minimum pažnje, minimum ljudskosti. Pusti čovjeka i njegovu obitelj i najbliže da u miru tuguju. Treba malo više poštivanja jedni drugih, malo više vjerovanja u istinu'', poručio je. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smrt zagrebačkog gradonačelnika Svijetlile su za mnoge, a danas su Bandićeve fontane zasjale i u čast svom inicijatoru

Pročitajte i ovo Milan Bandić U 66. godini Preminuo Milan Bandić, suradnici u suzama: "Živio je i umro za ovaj grad"

''Mi koji živimo u Zagrebu svakim ćemo danom imati jedan trenutak da se sjetimo velikog Milana'', zaključio je.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene