Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRGOVANJE UTJECAJEM

USKOK podignuo optužnicu: Redžepi od vještaka tražio da umjesto Severine skrbništvo dobije Popović?

Zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem nakon provedene istrage USKOK je podignuo optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv zastupnika zagrebačke Gradske skupštine i bivšeg zamjenika pročelnice gradskog Ureda za zdravstvo Gzima Redžepija.

''Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, krajem kolovoza 2020. u Zagrebu, počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem koristeći autoritet kojeg nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju'', opisano je u USKOK-ovu priopćenju u kojem se ne navode imena.

Nadalje, ''nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja u svrhu donošenja odluke s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, okrivljenik je tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka. Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koje je osnivač Grad Zagreb slijedom čega okrivljenik može utjecati na poslovanje bolnice u kojoj je ovaj zaposlenik''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVEZANO S PARNICOM SEVERINE I POPOVIĆA? USKOK pokrenuo istragu protiv zagrebačkog gradskog zastupnika Gzima Redžepija, objavili i detalje
Pročitajte i ovo Severina "A što vi radite utorkom?'' Seve dočekala nova tužba Milana Popovića, otkrila je o čemu je riječ ovaj put: "Dobila sam još jednu plavu koverticu"

''Tijekom sastanka je okrivljenik vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete, donatorstvo i sve što je učinio za grad Zagreb i za njega osobno. Osim toga mu je rekao da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku u predmetu donijeti. Kada ga je vještak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju već svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, okrivljenik je izrazio nezadovoljstvo takvim slijedom događaja'', zaključuje se u USKOK-ovu priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVEZANO S PARNICOM SEVERINE I POPOVIĆA? USKOK pokrenuo istragu protiv zagrebačkog gradskog zastupnika Gzima Redžepija, objavili i detalje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene