Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za što ga se tereti

VIDEO Uhićeni kontroverzni načelnik Čeminca i njegovi sinovi: Zlatko Pinjuh u marici odveden na ispitivanje

Aktualno Galerija Pretres kuće Zlatka Pinjuha Pretres kuće Zlatka Pinjuha Foto: DNEVNIK.hr Pretres kuće Zlatka Pinjuha Pretres kuće Zlatka Pinjuha Foto: DNEVNIK.hr Pretres kuće Zlatka Pinjuha Pretres kuće Zlatka Pinjuha Foto: DNEVNIK.hr Zlatko Pinjuh Zlatko Pinjuh Foto: Provjereno +2 Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/7 >>
Uhićen je načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh. U Grabovcu je u četvrtak rano ujutro policija upala u vikendicu kontroverznog Pinjuha, a u USKOK-ovoj akciji uhićeno je više osoba.

Policija od ranoga jutra pretraživala kuću za odmor kontroverznog načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha, a bila je i u prostorijama Općine.

"Danas tokom dana se očekuje ispitivanje, on je uhićen, a uhićene su i još tri osobe koliko sam vidio. To je za sada što ja mogu reći. Radi se o kaznenom djelu zloporabe položaja i ovlasti i kazneno djelo sprječavanje dokazivanja. Sada idu pritvorskom nadzorniku, a nakon toga u USKOK", kazao je Pinjuhov odvjetnik Hrvoje Grubeša za Dnevnik Nove TV.

Prošlo je pet godina otkako je reporter Mato Barišić za Provjereno počeo otkrivati način rada načelnika baranjske općine. Kako se doznaje, uhićeno je najmanje petero ljudi. Prema neslužbenim informacijama, uhićeni su načelnik Pinjuh, dvojica njegovih sinova, načelnikova partnerica - inače šefica računovodstva u Općini te ravnateljica dječjeg vrtića u Čemincu.

Pretres kuće Zlatka Pinjuha Uhićen Zlatko Pinjuh Foto: DNEVNIK.hr

Nešto prije 13 sati Pinjuh je odveden u marici pritvorskom nadzorniku, a poslijepodne bi trebao biti ispitan u USKOK-u u Osijeku.

Pretres kuće Zlatka Pinjuha Uhićen Zlatko Pinjuh Foto: DNEVNIK.hr

Grubeša je ranije za DNEVNIK.hr rekao da se radi o novom postupku i novim izvidima, a da je samo jedan manji dio povezan s postupkom koji je ranije pokrenut. O čemu se točno radi nije želio otkriti, samo nam je rekao da se radi o kaznenim djelima zloporabe položaja i ovlasti i sprječavanje dokazivanja.

Policija je iznijela niz dokaza iz kuće, a jedan od dokaza, iako dobro zamotan u papir, neodoljivo podsjeća na pušku.

Oglasio se USKOK

''Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Osječko-baranjske županije, a odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela te kaznena djela protiv pravosuđa.

U ovom trenutku može se potvrditi da je uhićen i načelnik jedne općine. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost'', priopćili su.

Pročitajte i ovo Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac - 3 STAO PRED KAMERE Protiv načelnika Čeminca podignuta optužnica na 36 stranica, a on potom za hajku optužio - ekipu Provjerenog!

Pročitajte i ovo Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac obiteljski poticaji Još nevjerojatnija priča od one o HDZ-ovu županu: "Gospodine Mato, vi kad budete načelnik općine..."

USKOK je u siječnju prošle godine protiv načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha i njegovih sinova podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Pretres kuće Zlatka Pinjuha Zlatko Pinjuh Foto: Provjereno

Terete ga da je kao načelnik Općine Čeminac prema dogovoru sa svojim sinovima i zaposlenikom Općine, direktorom Komunalnog, poduzimao radnje kako bi omogućio okrivljenicima da se znatno nepripadno materijalno okoriste na teret proračuna Općine.

Također, tata Pinjuh je 2017. u ime Općine sklopio ugovor o subvencioniranju stambenog kredita sa svojim sinovima u iznosima od po 1000 kuna mjesečno na rok od 10 godina za stanove u Osijeku, a onda su potpisali dodatke ugovoru kako bi povoljno kupili stanove. I privatni je automobil, prema optužnici, popravljao na račun Općine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene