Ministarstvo zdravstva provest će inspekcijski nadzor u slučaja smrti dječaka iz Metkovića, a o cijelom slučaju za Dnevnik Nove TV govorio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić.

Galerija


"Nadzor će biti proveden nad svima onima koji su bili involvirani u liječenje dječaka", rekao je Luka Lulić za Dnevnik Nove TV, izrazivši sućut obitelji devetogodišnjeg dječaka.

Vezani članci Pokradena poslovnica banke u Metkoviću (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Cure detalji krađe u Metkoviću: Kako su zaposlenice banke ukrale milijune iz trezora Laboratorijska tehničarka/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Svoju će sreću potražiti u inozemstvu: Osječki studenti ne mogu popuniti laboratorije jer im država ne priznaje diplomu

Na pitanje zašto dječak, ako je dva puta bio na hitnoj, nije poslan u Dubrovnik ili Split gdje mu se mogu napraviti detaljnije pretrage, Lulić je rekao kako ne bi htio nagađati o krivnji ili eventualnoj odgovornosti ili propustima liječnika koji su bili uključeni u slučaj.

Rekao je i da je više liječnika iz više ustanova bilo uključeno u liječenje dječaka, a da će javnost biti upoznata s rezultatima inspekcijskom nadzora. Na konstataciju da je ministar Kujundžić rekao da je bilo propusta u slučaju, Lulić je kazao kako za sada to ne bi komentirao, već bi "pričekao da stručnjaci obave svoj dio posla".

Luić je govorio o problemima organizacije Hitne službe u Metkoviću, rekavši da imaju najudaljenije ispostave od bolnice, te da je jako teško uspostaviti standard koji se ima, primjerice u Zagrebu.

"Svakako da bi trebalo imati standard koji omogućava da laboratorij radi i vikendom, a koliko znam, Ministarsvo zdravstva je pokrenulo projekt hitne službe, odnosno brodica, u okviru kojih će se nabaviti svojevrsni laboratoriji, automatski analizatori krvi“, otkrio je Luić.

Inspekcijski nadzor o cijelom slučaju počinje u ponedjeljak, a do kraja tjedna trebali bi se znati rezultati tog nadzora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Provozali smo se novim cestama, pogledajte kojim putem ćete obilaziti zatvoreni rotor

Obožava ih kršiti, no čini se kako Meghan protiv ovog pravila kraljevskog dvora ipak neće moći