Najvećim rotorom u Hrvatskoj, onim Remetinečkim u Zagrebu, može se voziti još samo noćas. U nedjelju počinje posljednja faza rekonstrukcije pa se rotor zatvara, a promet će se odvijati pristupnim cestama. Ekipa Dnevnika Nove TV je provjerila kako te jesu li ceste spremne.

Galerija


Od nedjelje će se oko rotora kretati pristupnim cestama. Vozači su zbunjeni, neki od njih su za Dnevnik Nove TV rekli da ih brine slaba informiranost. "Baš u pola 10 sutra idem u Celje, a u 9 ga zatvaraju", kaže Stanko. 

Vezani članci Pristupne ceste Pelješac (Foto: Dnevnik.hr) Pelješki most: Kinezi rade brže od zadanih rokova, ali gradnju pristupnih cesta koči hrvatska birokracija Nova regulacija nakon zatvaranja rotora (Foto: Dnevnik.hr) Rotor je zatvoren, pogledajte kako voziti obilaznim pravcima

Danica kaže da će ljudi teško shvatiti nove prometne pravce, jer je zapetljano. Pa pokušajmo pojasniti. 

Od Lučkog prema rotoru

Dvije trake s rotora prema Lučkom na Jadranskoj aveniji u nedjelju će se zatvoriti, a istovremeno otvoriti novoizgrađeni prolaz Riječkom ulicom. 

15.12.2018.
Ceste kojima će se prometovati nakon zatvaranja rotora Remetinec (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Od Velesajma prema rotoru

Iz smjera istoka uoči rotora priključit ćete se na novu cestu koja ide usporedno s Avenijom Dubrovnik. S nje se možete lijevo uključiti na Jadranski most put centra ili nastaviti obilaznom cestom prema Lučkom.

15.12.2018.
Ceste kojima će se prometovati nakon zatvaranja rotora Remetinec (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Od grada prema Novom Zagrebu

Idete li iz grada prema Novom Zagrebu Jadranskim mostom i ovdje ćete imati dvije opcije. U nedjelju ćeproraditi semafor, a skrenete li desno novim pristupnim cestama doći ćete do Arene Zagreb, odnosno nastaviti dalje od čvora Lučko. Skrenete li, pak, na semaforu lijevo novim pristupnim cestama izbit ćete na Aveniju Dubrovnik u smjeru Zagrebačkog velesajma

15.12.2018.
Ceste kojima će se prometovati nakon zatvaranja rotora Remetinec (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Iz Remetinečke bez pristupnih prometnica

Jedini smjer iz kojeg ne postoje pristupne ceste je onaj koji vodi iz Remetinečke ceste. Vozači će zaobilazne pravce morati tražiti kroz naselje Savski gaj, Trokut i Trnsko. A tamo su ulice uske i u loše stanju.

Stanovnici Savskog gaja su zbog svega uplašeni, brine ih kako će prelaziti pješaci, posebno djeca koja idu u školu. 

I stanovnici Kajzerice strahuju da će dio prometa s privremenih cesta svaliti na njihovo naselje. 

Rotor se zatvara u nedjelju točno u 9:00, a nedjelja će biti svojevrsna generalna proba pred prvi radni ponedjeljak. Gužve bi mogla začiniti i koja pahulja snijega.