60-godišnji vozač kamiona koji je u lipnju prošle godine na odmorištu kod Novske pokosio dvije 14-godišnjakinje i 26-godišnjakinju pušten je prošli tjedan da se brani sa slobode nakon sedam mjeseci istražnog zatvora.

Galerija


Vozač kamiona koji je kamionom usmrtio dvije 14-godišnje djevojčice dok je 26-godišnja djevojka preminula nakon pet tjedana u bolnici, izašao je iz istražnog zatvora. Optužnica ga tereti da je na odmorištu autoceste A3 kod Novske vozio pod utjecajem Normabela.

Vezani članci Prometna nesreća u Šibeniku Krš i lom: U sudaru vozila hitne pomoći i auta ozlijeđene četiri osobe Sudar dva kamiona na autocesti A3 - 3 Sudar dvaju kamiona na autocesti kod Novske: Jedan od vozača napuhao 0,7 promila

60-godišnjaku su određene mjere opreza - oduzeta mu je vozačka dozvola, mora se javljati u policijsku postaju i ne smije napuštati mjesto prebivališta, piše Jutarnji list.

Na slobodi će čekati odluku sudskog optužnog vijeća o optužnici koju je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podignulo protiv njega.

Podsjetimo, optužnica protiv 60-godišnjaka podignuta je u prosincu prošle godine. Tereti ga se za izazivanje prometne nesreće na odmorištu kod Novske. Iz državnog odvjetništva tvrde da je bio umoran i pod djelovanjem Normabela.

Kobnog dana, on je kamionom prvo udario u teretno vozilo HAC-a pa je na parkiralištu benzinske postaje naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju i nanio im teške ozljede. Na parkiralištu odmarališta usmrtio je dvije 14-godišnjakinje. Nakon toga je oštetio tri vozila prije nego što se konačno zaustavio na zelenoj površini.

Dvije su pješakinje, 14-godišnje učenice na mjestu preminule, treća, 26-godišnja djevojka preminula je u bolnici 14. srpnja, a četvrta je zadobila teške tjelesne ozljede.