Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubila borbu za život

Preminula djevojka koja je bila teško ozlijeđena u stravičnoj prometnoj nesreći na odmorištu kod Novske

Očevid nakon nesreće na odmorištu Novska (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Očevid nakon nesreće na odmorištu Novska (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
U nedjelju ujutro preminula je djevojka koja je nakon teške prometne nesreće na odmorištu kod Novske završila u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama.

Od tragične nesreće na odmorištu uz autocestu A3 u blizini Novske, u kojoj je vozač kamiona 60-godišnji I.F., kamionom velikom brzinom naletio na skupinu pješaka i pritom na mjestu usmrtio dvije djevojčice prošlo je više od mjesec dana.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

"Danas, 14. srpnja u Općoj bolnici Slavonski Brod preminula je 28-godišnja žena, koja je teško stradala u prometnoj nesreći 7. lipnja na odmorištu auto ceste A3 kod Novske", priopćeno je iz Policijske uprave sisačko-moslavačke. Broj smrtno stradalih u toj prometnoj nesreći time je narastao na tri.

Podsjetimo, kamionom je prvo udario u teretno vozilo HAC-a pa je na parkiralištu benzinske postaje naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju i nanio im teške ozljede. Na parkiralištu odmarališta usmrtio je dvije 14-godišnjakinje. Nakon toga je oštetio tri vozila prije nego što se konačno zaustavio na zelenoj površini.

Da su kočnice bile ispravne, kaže sudski vještak Goran Husinec, posve je jasno. ''Pokazalo se ono što sam ja rekao nakon prometne nesreće, da kočnice, ako su bile ispravne u trenutku kada je krenuo, nisu mogle otkazati. Pokazalo se da je kamion ispravan'', kaže Husinec, sudski vještak za analize prometnih nesreća.

DORH je potvrdio informaciju da se vozač kamiona kretao brzinom od 90 kilometara na sat u trenutku ulaska na parkiralište benzinske postaje gdje se dogodila stravična nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije djevojčice. Kočnice, tempomat, svi vitalni dijelovi kamiona MAN zagrebačke tvrtke Marin Promet bili su ispravni, potvrđeno je u kutinskoj Stanici za tehnički pregled uz prisustvo vještaka MUP-ova Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja.

Očitan je digitalni tahograf i ustanovljeno je da je vozač kamiona od trenutka kad je krenuo s odmorišta kod Županje, gdje je odmarao nakon što je krenuo put Zagreba iz Beograda u kojem je utovario građevinsko ljepilo u vrećama, prevalio 140 kilometra i stalno je vozio brzinom od 90 kilometara na sat, sve do trenutka udara u auto zagrebačkih oznaka. To bi značilo da je vozač cijelo vrijeme koristio tempomat jer je nemoguće da bi nogom na papučici gasa čitavim putem održavao istu brzinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene