Podignuta je optužnica protiv 60-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće na odmorištu kod Novske, priopćeno je iz Županijskog državnog odvjetništva u Sisku. Tvrde da je bio umoran i pod djelovanjem Normabela.

Galerija


Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je kako je podignuta optužnica protiv 60-godišnjeg vozača koji je kamionom pokosio učenice na odmorištu kod Novske.

Vezani članci Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao Fabrizio Radin - 1 Otkriveni detalji nesreće istarskog župana: Fabrizio Radin skrivio prometnu u kojoj su ozlijeđene tri osobe Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao Fabrizio Radin - 3 Istarski župan sudjelovao u prometnoj nesreći, sudarila se tri automobila i dva motocikla

Tereti ga se da je "7. lipnja 2019., u 09:35 sati, na 133. kilometru sjeverne kolničke trake autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, kod Novske, kao vozač vozila kategorije "C+E" vozio u smjeru zapada tegljač s poluprikolicom umoran i pod utjecajem lijeka Normabel, zbog čega nije bio sposoban sigurno upravljati kamionom".

Nadalje, izlaznom trakom koja s autoceste vodi na benzinsku postaju i odmorište Novska-sjever, vozio je brzinom od 89 km/h, iako je ograničenje 40 km/h. Zbog prevelike je brzine okrznuo lijevi retrovizor ophodarskog vozila Hrvatskih autocesta koje je bilo ispred njega, a sudar je uzbjegnot samo zahvaljujući reakciji vozača tog vozila, koji je naglo skrenuo udesno.

Teretnjak je potom prešao preko uzdignutog "otoka" na kojem se nalazi pumpa za zrak i naletio na rubni kamen uzdignute zemljane površine. Nesretnim spletom okolnosti u blizini su bile dvije pješakinje, na koje je kamion naletio i odbacio ih udesno.

Potom je udario u još dvije pješakinje i izletio van kolnika na zelenu površinu gdje se zaustavio.

Dvije su pješakinje, 14-godišnje učenice na mjestu preminule, treća, 26-godišnja djevojka preminula je u bolnici 14. srpnja, a četvrta je zadobila teške tjelesne ozljede.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku predložilo je da se vozaču praoduži istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Utvrdi li mu se krivica, prijeti mu kazna zatvora do pet godina.