Dok Vlada nudi novac za povratak u domovinu, neki već sada lupaju glavom o zid zbog takve odluke. Supružnici Franetović su to učinili ne zbog novca, već ljubavi prema rodnom kraju i – požalili vrlo brzo.

Galerija Provjereno: Sudbina povratnika iz SAD-a u domovinu - 1 Provjereno: Sudbina povratnika iz SAD-a u domovinu - 2 Provjereno: Sudbina povratnika iz SAD-a u domovinu - 3 +5 Provjereno: Sudbina povratnika iz SAD-a u domovinu - 4

Naime, vratili su se iz SAD-a u rodni Split, u stan u kojem strahuju za vlastiti život - iz zidova im probija voda iz kanalizacije, dok oni gledaju i udišu plijesan. Svoju su priču odlučili ispričati za Provjereno.

Vezani članci Realan prikaz ženskog tijela - 1 Žene koje su mitu savršenstva rekle - dosta: "To je moj osobni i društveni eksperiment" Provjereno: Mame odgojiteljice - 6 Čeka se odluka o mjeri roditelj odgojitelj: "Za demografski procvat u Hrvatskoj puno je važnije stanovanje, mogućnost jaslica..."

"U ovoj kući sam se ja rodio i nama je Split i Hrvatska uvijek bila u srcu i vratili smo se", priča Vjekoslav Franetović, stanar kamene kuće stare više od sto godina smještene u blizini poznate splitske plaže Bačvice. "U stanu je 2016. počela na raznim mjestima curiti voda. U početku su to bile samo ovlažene površine, nakon kojih su izlazile žutosmeđe fleke", nastavlja svoju priču.

Kaže, ponekad bi ih voda znala probuditi usred noći kada bi pljuštala u kadu. Već pet godina, kaže, iz zidova probijaju vode iz kanalizacije, pa i one fekalne, a plijesan koja se stvara pogubna je za njegovo zdravlje i kronično stanje.

Provjereno: Obitelj Dimitrić Banovina je novi Vukovar? "Uložio sam na tisuće kuna, a statičar mi kaže da sam novac bacio u smeće"

Provjereno: Rizo, Marko i Boro - 3 Bili su kolege pa neprijatelji, a sada ponovno žive zajedno u rodnom Maglaju! Bivši ratni zapovjednici poručuju: ''Tko planira novi rat, na nas neka ne računa!''

Osoba koju smatraju odgovornom za njihovu nevolju vlasnik je stana iznad njih, poznati splitski poduzetnik, koji je od tog prostora napravio apartmane i koji se na rješenja sudova o sanaciji instalacija jednostavno – oglušuje. Naime, nekoliko vještaka potvrdilo je da se radi o pogrešno izvedenim radovima i da se kanalizacijski sustav mora hitno sanirati, no vlasnik stana iznad ulaže žalbe i tvrdi da to nema veze s njim.

Reporterka Provjerenog Ana Malbaša kontaktirala ga je, a što je doznala, pogledajte u večerašnjoj emisiji u 22:45 na Novoj TV.

 

 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju