Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed ribara u umaškoj luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski ribari blokirali su na pola sata umašku luku tijekom današnjega ribarskog prosvjeda organiziranog duž cijelog Jadrana zbog nezadovoljstva previsokom cijenom plavoga dizela.

Pedesetak ribarica iz Umaga, Novigrada i Savudrije isplovilo je s veza i onemogućilo ulazak i izlazak drugim plovilima, doznaje se od člana Hrvatske obrtničke komore (HOK) za ribarstvo i dopredsjednik Ceha ribara Bujštine, ribara Danila Latina.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Slika nije dostupna I plavi dizel meta organiziranog kriminala!

Umaškim ribarima pridružilo se i 20-tak poljoprivrednika, ali bez strojeva.

U Poreču je 60-tak ribara prosvjedovalo na rivi ispred usidrenih brodova, a stotinjak ribara Puljštine hodalo je pulskom rivom i, prolazeći pješačkim prijelazima, nakratko zaustavilo promet automobila tom pulskom prometnicom.

Danilo Latin izjavio je kako su ministar poljoprivrede Božidar Pankretić i Vlada RH, koji se oglušuju na njihove zahtjeve, ribare natjerali na prosvjed.

"Ne prihvaćamo izlike resornoga ministarstva i Vlade o zloporabi plavoga dizela. Uostalom, to je njihova odgovornost kada godinama ništa ne poduzimaju da to spriječe", dodao je Latin.

Po njegovim riječima, ribari na godinu potroše 25.000 tona plavoga dizela, a ukupno ga se proda 200.000 tona.

Latin smatra da krivce za to ne treba tražiti među ribarima, nego negdje drugdje. I istarski ribari zajedno s kolegama duž Jadrana najavljuju blokadu svih luka ako se do kraja mjeseca ne pronađe rješenje njihova problema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene