Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitno uvođenje reda...

PRORAČUN U PROBLEMIMA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plaćanje nagomilanih dugova u zdravstvu, većih od 3 milijarde kuna, dovelo je državni proračun u veći manjak od očekivanog, i to već na polovici godine.

Ministar financija Slavko Linić ipak najavljuje da će još rigoroznijom naplatom poreza u drugoj polovici 2013. sve nadoknaditi. Kreće i u lov na, kako kaže, krupne ribe koje svoju imovinu ne mogu opravdati visinom prihoda.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Tko ima više nego što službeno zarađuje od sada je na meti Linićevih poreznih odreda. Porezna uprava će se prema najavama ministra od sada više baviti 'krupnim ribama'. Ako svojim prihodima ne budu mogli opravdati raskošnu imovinu biti će im naplaćen dodatni porez.

Potpredsjednik Vlade, Branko Grčić se složio s ministrom Slavkom Linićem. 'Ja prije svega mislim da je to uvođenje reda, kao što je fiskalizacija, gdje većina građana podupire poteze Vlade. Ja se nadam da će tako biti i dalje. Naravno da uvijek treba tražiti odgovarajuću mjeru između presije i prikupljanja poreznih prihoda'.

>> Preko 12 tisuća radnika nije dobilo ni minimalnu plaću!

Iz Ministarstva financija stižu informacije kako se u drugoj polovici godine kreće i u rigoroznu naplatu starih poreznih dugova. Tvrtke su imale priliku da kroz obročnu otplatu riješe problem, a sada će se pokušati naplatiti dio ukupnog duga koji je prešao 22 milijarde. S tim novcem krpat će se nešto veći manjak u proračunu od predviđenog.

 

Prihodi proračuna iznose 52 mlrd i 300 milijuna kuna što je za 1,4 posto manje od prošle godine. Razlog tome je što država nije ubirala porez na reinvestiranu dobit kao jedan od načina olakšavanje poduzetnicima. Istovremeno, rashodi su na 63 milijarde i 700 milijuna što je za 4,9 milijarde više nego prošle godine. Razlog povećanih troškova je to što je država u jednom trenutku morala platiti 3 milijarde i 300 milijuna kuna dugova u zdravstvu.

>> Josipović: Linićeva reakcija razumljiva, sučev postupak legitiman

Imena svih koji su pokušali izbjeći plaćanje poreza na svoju veliku imovinu Vlada će javno objavljivati.

Ministar financija, Zdravko Linić kratko je prokomentirao:
'Jednostavno ćemo svim građanima koji ne mogu opravdati svojim prihodima stečenu imovinu razrezati dodatne poreze.'

Za poreznu upravu na Jadranu ove godine nema godišnjih odmora, kao ni za 80 djelatnika s kopna koji su im stigli u pojačanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene