Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Okrenimo situaciju sebi u korist'

Josipović: Linićeva reakcija razumljiva, sučev postupak legitiman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović reakciju ministra Slavka Linića na odluku suca zagrebačkog Trgovačkog suda smatra 'razumljivom', a postupak suca Mislava Kolakušića, koji je zaustavio sklapanje predstečajne nagodbe Dalekovoda radi ocjene ustavnosti zakona po kojem se postupak vodi 'legitimnim'.

Reakcija ministra financija je "razumljiva", a sudac je postupio "legitimno", rekao je predsjednik Josipović. "Bilo bi dobro da i iz situacije koja izgleda loša izvučemo nešto dobro i okrenemo je sebi u korist", rekao je Josipović u četvrtak novinarima koji su ga o toj temi pitali u Brdu kod Kranja, nakon summita zemalja bivše Jugoslavije i Albanije, na kojem je gost bio i francuski predsjednik Francois Hollande.

"Neću ulaziti u personalne ocjene ni suca ni ministra. Ministar financija zasad je postigao dobre rezultate i mogu razumjeti njegovo nezadovoljstvo", rekao je Josipović, ali i dodao da ne želi govoriti o rječniku.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Predsjednik Milanović na otvorenju Noćnjaka 2024. - 3 Manifestacija u Zadru Milanović iz Zadra poručio: "Borite se za izvrsnost. Nema razloga da budemo europski socijalni slučaj"

>> VIDEO Ivo Josipović i Tomislav Nikolić poljubili se tri puta

"Sudac je bio u okvirima", rekao je, "a stvar je dobrog pravosuđa da vodi računa i o efektima" svojih odluka, rekao je. "Legitimno je tražiti ocjenu ustavnosti". "Nadam se da i pravosuđe shvaća da odluke moraju biti ne samo zakonite nego i pravedne", rekao je, ali i dodao da "napadi ad hominem ne bi smjeli biti temelj vođenja politike".

>> 'Neka Milanović kaže tko je to bio u mračnim sobama, a 'liste srama' ništa neće riješiti'

Ministar financija Slavko Linić rekao je da je sudac Kolakušić svojom odlukom (od 22. srpnja) izazvao pravnu nesigurnost, a objašnjenjem svoje odluke Vladu i Sabor praktički optužio za kriminalne radnje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene