Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Terenac odbjeglog umirovljenog generala Ivana Korade pronađen je u šumi, na nepristupačnom terenu kod Novog Golubovca. Očevid vozila i tog područja trajao je puna tri sata. U terencu su pronađeni dokumenti, no policija kaže kako u njemu nije pronašla ključne dokaze.


Vozilo je odvezeno na dodatno vještačenje u centar za kriminalistička vještačenja. 

Vezani članci Slika nije dostupna MORH: Ivan Korade neće biti pokopan uz vojne počasti Slika nije dostupna Na Koradeovo ponašanje mogao bi utjecati i dijabetes

Ravnatelj policije Marijan Benko izrazio je zadovoljstvo i pohvalio policijske djelatnike. Za Novu TV je izjavio kako je pronalazak terenca velika stvar, te da policija sam "ima ključ u rukama". 

Glasnogovornik policije Krunoslav Borovec rekao je kako Korade još nije u statusu osumnjičenika, te da ga traže jer ima zanimljiva saznanja o događaju.

Inače, Borovac je demantirao da je jutros bilo ikakve pucnjave. 

Naime, novinari su uz vozila specijalne policije vidjeli i vozila Hitne pomoći, no Borovac je kazao kako su ona inače uobičajena i obavezna u ovakvim intervencijama.

Noćas su stotine policajaca i specijalaca na širem području Velike Veterničke pretraživale teren sa ciljem pronalaženja odbjeglog generala koji je nestao u četvrtak poslijepodne, zbog sumnje da je povezan s četverostrukim ubojstvom u kojem su ubijeni Davor Petriš (35), Franjo Kos (63), Cilika (62) i Goran Hudić (16), a ranjen je Vlado Knok.

Za noćnu potragu korištene su termovizijske kamere koje se inače koriste na nepristupačnim graničnim prijalazima kako bi se spriječili ilegalni prelasci granice, a u ovom slučaju su iskorištene za moguće lociranje generala Koradea.

Razvoj događaja pratite na Dnevnik.hr-u.

Još o temi:

>> U Koradeovu selu mirno, policija blokirala cijelo područje

>> Pokopan Petriš, prva žrtva zagorskog pokolja 

>> Stotine policajaca i specijalaca u potrazi za Koradeom, ispitani sin i supruga

>> Policija osigurava cijelo područje Velike Veterničke, mještani u strahu

>> Zagorje i dalje pod policijskom opsadom

>> Tjeralica za Ivanom Koradeom na MUP-ovima stranicama

>> Benko: Tragamo za više osoba, među njima je i Korade

>> Ovom su čovjeku sinoć ubijeni sin i majka

>> Ivanec: Muškarac ubijen vatrenim oružjem u klijeti