Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija izvijestila je danas o uporabi prisile nad četvoricom od 11 Hajdukovih navijača koji su jučer popodne remetili javni red i mir na putu u Koprivnicu na utakmicu Hajduk - Slaven Belupo.


Zagrebačka je policija od kolega u Obrovcu zaprimila dojavu o remećenju javnog reda i mira Hajdukovih navijača koji su u kombiju iz Trogira, Splita i Kaštela putovali na utakmicu u Koprivnicu, rečeno je u zagrebačkoj Policijskoj upravi.
 
Oni su jučer oko 15,15 sati u Lužanu u Sesvetama na benzinskoj postaji na autocesti Zagreb - Varaždin remetili javni red i mir, a
među njima je bio i maloljetnik (1989.)

Vezani članci Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Policija zbog sramotnih poruka u Borovu privela 14 osoba, slijedi im kaznena prijava zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Vlada najoštrije osudila ponašanje navijača u Borovu: "Za to nema i ne može biti opravdanja"

Policajci su pri njihovu identificiranju i pregledom vozila pronašli vojnički nož, a na zapovijed da se vrate natrag, počeli su ih vrijeđati i pljuvati, a najstariji među njima odbio je ući u službeno policijsko vozilo.

Kad su nad njim pokušali uporabiti prisilu, on je jednoga od
policajaca odgurnuo i udario ga nogom u prsa. Zatim su i njega i još trojicu navijača koji su se opirali i oglušivali na zapovijedi policije uveli u vozilo i svih 11 doveli u Policijsku postaju u Sesvetama, a maloljetnik je prevezen u Dom za djecu i mladež.

Utvrđeno je da su dvojica navijača, 36-godišnjak i 20-godišnjak, bila pod utjecajem alkohola (0,29 g/kg), rečeno je danas novinarima u PU.