Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema i u Saboru

Priča o Žinićevoj kući ne prestaje šokirati: Tvrdi da se uselio u kolovozu '95., država tvrdi da je smještaj dobio još u travnju

U priči o kući Ive Žinića svakodnevno se razotkrivaju novi zapanjujući detalji.

Žinić tvrdi da se u dodijeljenu nekretninu uselio nakon Bljeska i Oluje, u kolovozu '95., državni ured tvrdi da mu je kuća dodijeljena četiri mjeseca prije toga. No za sada je neodgovoreno pitanje kako je to moguće, kada je zakon koji je omogućio takvu dodjelu kuća donesen tek krajem rujna te godine, dakle nakon što se Žinić u kuću već smjestio. Zbog toga je danas bio i jedna od glavnih tema u Saboru.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju Kuća u kojoj živi Ivo Žinić postaje sve nevjerojatnije Mislav Bago o slučaju Žinić: "HDZ-ovci su zgroženi". U međuvremenu otkriven još jedan nevjerojatan detalj afere

"Vidimo da se radi o osobi koja je praktički cijelu svoju karijeru na ovaj ili onaj način zloupotrebljavala svoju poziciju kako bi sebi i svojim bližnjima osigurala imovinsku korist koja joj ne pripada. Svatko tko ima volje pogledati u kazneni zakon vjerojatno će naći barem jednu kvalifikaciju za njegovo ponašanje", rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"Možemo li zamisliti da nitko drugi u HDZ-u i u vrhu HDZ-a nije znao da njihov župan s plaćom koju prima živi besplatno u državnoj kući? Ja sam sigurna da čitavo Predsjedništvo HDZ-a to zna, uključujući i gospodina Plenkovića, i sada kada je ta istina izašla na vidjelo, sada će to nazivati medijskom histerijom", poručila je saborska zastupnica platforme Možemo! Sandra Benčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene