Obavijesti Pretražite Navigacija
Tema i u Saboru

Priča o Žinićevoj kući ne prestaje šokirati: Tvrdi da se uselio u kolovozu '95., država tvrdi da je smještaj dobio još u travnju

U priči o kući Ive Žinića svakodnevno se razotkrivaju novi zapanjujući detalji.

Žinić tvrdi da se u dodijeljenu nekretninu uselio nakon Bljeska i Oluje, u kolovozu '95., državni ured tvrdi da mu je kuća dodijeljena četiri mjeseca prije toga. No za sada je neodgovoreno pitanje kako je to moguće, kada je zakon koji je omogućio takvu dodjelu kuća donesen tek krajem rujna te godine, dakle nakon što se Žinić u kuću već smjestio. Zbog toga je danas bio i jedna od glavnih tema u Saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naveo puno manju vrijednost A ima najmanje 300 kvadrata: Za Žinićevog zamjenika Rosavca luksuzna kuća u vinogradu je samo - klijet Slika nije dostupna FOTELJA MU JE UDOBNA Burne reakcije na Žinićeve poteze, ali i činjenicu da ostaje župan: "Sada je potpuno jasno - vrijeme je da se ovo izmijeni"

"Vidimo da se radi o osobi koja je praktički cijelu svoju karijeru na ovaj ili onaj način zloupotrebljavala svoju poziciju kako bi sebi i svojim bližnjima osigurala imovinsku korist koja joj ne pripada. Svatko tko ima volje pogledati u kazneni zakon vjerojatno će naći barem jednu kvalifikaciju za njegovo ponašanje", rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"Možemo li zamisliti da nitko drugi u HDZ-u i u vrhu HDZ-a nije znao da njihov župan s plaćom koju prima živi besplatno u državnoj kući? Ja sam sigurna da čitavo Predsjedništvo HDZ-a to zna, uključujući i gospodina Plenkovića, i sada kada je ta istina izašla na vidjelo, sada će to nazivati medijskom histerijom", poručila je saborska zastupnica platforme Možemo! Sandra Benčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene