Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istražuje ga i povjerenstvo

Žinić ne želi govoriti o skandalu: "Kuću sam dobio kao i svi beskućnici. Plenković? Nisam s njim razgovarao o povjerenju"

Aktualno Galerija Ivo Žinić pred povjerenstvom - 1 Ivo Žinić pred povjerenstvom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivo Žinić pred povjerenstvom - 2 Ivo Žinić pred povjerenstvom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivo Žinić pred povjerenstvom - 3 Ivo Žinić pred povjerenstvom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kristina Ikić Baniček Galerija 1/4 >>
Imovinsku karticu sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića dodatno će provjeriti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zbog obiteljske kuće koja je u državnom vlasništvu.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerit će imovinsku karticu sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, potvrđeno je Dnevniku Nove TV. Naime, Žinić se našao u fokusu javnosti zbog obiteljske kuće u državnom vlasništvu u Glini, u kojoj živi od 1995. godine.

Pročitajte i ovo Kuća sina župana Žinića novi detalji Kuća sina župana Žinića sada dobila crvenu naljepnicu iako je oštećena još u ratu: "Zgodno je što je napuštena i neodržavana" Novi detalji priče o Žinićevoj kući - 4 Tema i u Saboru Priča o Žinićevoj kući ne prestaje šokirati: Tvrdi da se uselio u kolovozu '95., država tvrdi da je smještaj dobio još u travnju

Dobio ju je na privremeno korištenje, a do 2008. godine za nju je plaćao najam od 100 kuna. U imovinskoj kartici navodi da je vlasnik kuće koju je dobio darovnim ugovorom, ali država još uvijek taj zahtjev nije riješila. 

Župan Žinić i danas je komentirao cijeli slučaj.

"Jasno i transparentno sam odgovorio na sva pitanja. Imam jednu trećinu nekretnine u roditeljskom vlasništvu, ako mislite da ima bilo što sporno ili nezakonito, ja stojim iza svega, imate institucije. Od sada odgovaram samo na pitanja vezana uz zbrinjavanje šteta od potresa. Odgovorio sam na sva ta pitanja", izjavio je i dodao:

"Ja sam tu kuću u koju sam ušao dobio na korištenje, kao i svi beskućnici, prognanici. Dobio sam potvrde, sve što je trebalo da mogu u toj kući boraviti. Možda me zbog maske niste razumjeli. Ako smatrate da je nešto nepravilno, prijavite", kazao je.

Na pitanje hoće li se ponovo kandidirati za župana, odgovorio je: "Vidjet ćemo." Novinari su Žinića pitali i ima li Plenkovićevo povjerenje, a on je rekao kako o tome nije razgovarao s premijerom.
 

Župan Ivo Žinić našao se u središtu medijske pozornosti zbog kuće u državnom vlasništvu u Glini u kojoj s obitelji živi od 1995. godine. Dobio ju je na privremeno korištenje, a do 2008. za nju je plaćao mjesečni najam, navodno u iznosu od 100 kuna. Od tada posljednjih 12 godina u njoj živi bez plaćanja najma.

Situaciju su komentirali i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček te saborski zastupnik HSLS-a Dario Hrebak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene