Pregled najznačajnijih događaja tjedna iza nas donosi Ivana Petrović.

Galerija


HDZ Lovru Kuščevića pokušava ugurati u saborski Odbor za zakonodavstvo. Refeleksija je to svih mogućih jalovih kompromisa u stranci koju razara Erida i gotovo ih gađa jabukama razdora.

Vezani članci Milorad Pupovac (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Pupovac nakon koalicijskog sastanka: ''Nadam se da uopće neće biti rasprave o opozivu Kuščevića'' Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Od neotuđivog dostojanstva i savjesti do pučke kovanice "Bog na nebu, a euro na zemlji"

Da imaju imalo respekta prema biračima onda im na pamet ne bi palo Kušćevića bilo gdje imenovati. Ali nemaju. Imaju samo prema svojim interesima zatvoreni u tom balončiću ambicija cezarizma nepotizma i koječega. Više se ne može ni pohvatat sva moguća malicija svih mogućih frakcija te stranke.

Hvidra kojoj je na čelu Đakić prijavila je Pupovca zbog izjave o hrvatskoj kao NDH. Pošto Plenković sav fokusiran na dolazeće predsjedanje radni izazov od kojeg se radi religija nema političke odlučnosti raskinuti koaliciju s Pupovcem stvar je preuzeo Đakić.

Iako se iz aviona vidi da cilj te prijave nije Pupovac već destabilizacija Plenkovića. Nije lijepo dečke naše branitelje za to koristiti. Đakić naime ne krije nezadovoljstvo smjenom Tolušića. A Tamo kod njih u Virovitici nikako da otkriju gdje im je nestalo 17 milijuna iz proračuna.

Koalicija s SDSS-om je bila tema Odbora za veterane. Miro Bulj je na toj sjednici Đakiću rekao ako već osuđuje Pupovčeve izjave neka sa ostalim vladajućim istoga stava  izađe iz te većine i izazove prijevremene izbore. Đakić da bi izašao iz vladajuće većine s ostalima. Dajte najte-malo sutra će izaći. Bulj ga je u stvari jako dobro navukao.

Gong se obratio EU Parlementu pismom o preispitivanju porijekla imovine Dubravke Šuice, koja je već uredno i bez prigovora prošla Odbor za pravne poslove europskog parlamenta - kao osnovni preduvjet za daljnju proceduru za mjesto podpredsjednice Europske Komisije.

Natpisi u medijima za parlamentarne odbore inače nisu vodilja. Iz HDZ-a se sad čuju one pionirske izjave u stilu napad na Šuicu je napad na Hrvatsku. Premijer u tome vidi isključivo zloću oporbe.

Na UN-u su nam predsjednica i ministar vanjskih malo popevali. Netko im je posve pogrešno sugerirao da bi to bio dobar pr-ono verbalni zalet na domoljublje sa iseljenicima.

Cijeli pregled tjedna možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr