Kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica odlučila se obračunati na Twitteru s GONG-om, oporbom i svima koji je prozivaju zbog vrijednosti imovine. Most je pokrenuo humanitarnu akciju.

Galerija


Dubravka Šuica u nedjelju navečer na Twitteru je objavila fotografiju "dvorca" svoje obitelji u Cavtatu. Dodala je da je kuća na slici izgrađena 1988. godine i da ju je u subotu uslikao Stijepo Šuica.

Vezani članci Miroslav Škoro i Tomislav Tomašević Škoro na biralištu: ''Ja se nadam da ćemo se izboriti za to da ta promjena bude ono što je u duhu i u tradiciji Zagrepčana'' Miroslav Škoro (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Škoro pozvao Šuicu da objavi imovinsku karticu: "Želim vjerovati da je te milijune eura zaradila poštenim radom"

"Pozdrav iz našeg 31 godinu starog dvorca u Cavtatu, izgrađenog 1988. godine", napisala je.

Šuica, kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije, na svom je profilu na Twitteru ranije u nedjelju napisala kako je pet milijuna eura fake news, odnosno lažna vijest. Aludirala je na navodnu vrijednost svoje imovine, odnosno na zahtjeve oporbe i GONG-a da objavi svoju imovinsku karticu.

Most nezavisnih lista pokreće humanitarnu akciju “POMOZIMO DUBI DA POSTAVI KROV I FASADU”! ''Pridruži se. Pokažimo još jednom veliko hrvatsko srce!'' napisao je Nikola Grmoja na Facebooku.

Kako je Dubravka Šuica od profesorice u srednjoj školi došla do milijunske imovine, jedno je od pitanja koje zanima nevladinu organizaciju GONG. I zato su europarlamentarcima koji će u četvrtak 3. listopada saslušavati kandidatkinju za potpredsjednicu Europske komisije poslali pismo s nizom pitanja.

Premijer Andrej Plenković optužio je GONG da vodi kampanju protiv Šuice. Šuicu je na objavljivanje imovinske kartice pozvao i predsjednički kandidat Miroslav Škoro.