Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČELNIK ODBORA ZA PRAVOSUĐE

Oštre reakcije na objavu Zorana Mamića: ''Zna se s kime su ovi bjegunci dolazili na zabave, kako su dobivali informacije i bježali preko granice''

Slučaj osuđenog Zorana Mamića koji je napustio Hrvatsku komentirao je za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić, predsjednik Odbora za pravosuđe (SDP).

Osuđeni Zoran Mamić napustio je prije nekoliko dana Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu. Danas je objavio da se neće vratiti, a tražit će da zatvorsku kaznu odsluži tamo. Cijeli taj slučaj komentirao je Mišel Jakšić, predsjednik Odbora za pravosuđe (SDP).

Nada se da je vrijeme za napraviti reformu pravosuđa. ''U šali sam rekao da ako ne možemo pokrenuti promjene u pravosuđu bi bilo najbolje da svi skupa idemo doma i ne bavimo se ovime jer smo pali na ispitu'', kaže.

Dodaje da se urušava povjerenje u pravosuđe i institucije. Priznaje da su za stanje u pravosuđu dijelom jednako krive i vlada SDP-a i HDZ-.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAŽI SLUŽENJE KAZNE U BIH Ministarstvo pravosuđa oglasilo se o potezu Zorana Mamića: "Nismo zaprimili obavijest nadležnih tijela o njegovu zahtjevu"

''Ali kada razvučemo koliko je tko na vlasti, jasno je da je puno veća krivica na HDZ-u nego na SDP-u. Zna se s kime su ovi bjegunci dolazili na zabave, s kime su slavili rođendane, kome su plaćali oglase u novinama i u konačnici kako su dobivali informacije nakon nekih tuluma i bježali preko granice'', kaže.

Jakšić se nada da će se uskoro, kao prijedlog Odbora za pravosuđe, oformiti skupina političara i struke kako bi se pokrenule izmjene Kaznenog zakona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE VRAĆA SE! Zoran Mamić traži da kaznu zatvora odsluži u BiH: "Osobno želim naglasiti - niti sam u bijegu, niti bih ikada bio"

''Mislim da je građanima ove zemlje, pa i potencijalnim investitorima, dosta gledanja toga korupcija u Hrvatskoj prolazi apsolutno nekažnjeno, a ako imaš i dobru člansku iskaznicu, zna se i koju, možeš prije presude, pa i nakon, otići preko granice i da više nitko nikada ne može doći do tebe'', rekao je Jakšić.

Otkrio je da će on osobno predložiti katalog kaznenih djela za koje će biti jasno da izriču mjere opreza. Sjednica Odbora trebala bi se održati u idućih 10 do 15 dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene