Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Pročitajte priopćenje...''

Premijer kratko o slučaju Zorana Mamića, a otkrio i stav o ideji - Superlige

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković komentirao je u ponedjeljak aktualnosti u zemlji. Osvrnuo se na nadolazeće lokalne izbore i situaciju u zdravstvu.

Aktualne teme u državi komentirao je premijer Andrej Plenković. Kada je riječ o lokalnim izborima, šef HDZ-a kaže da će nastojati ''da rezultati ovih izbora bude na tragu naše temeljne politike u protekle četiri godine''.

Komentirao je slučaj Zorana Mamića koji je danas priopćio da će ostati u BiH i tražiti da tamo odsluži zatvorsku kaznu. Kratko je poručio da se slaže s priopćenjem Ministarstvom pravosuđa. ''Pročitajte ga pa će biti lakše. Ono je vrlo precizno'', kaže.

Na pitanje jesu li u planu kakve promjene u pravosuđu kako bi se ovakvi scenariji u budućnosti izbjegli, premijer kaže da su ''oni uputili na rješenje koje bi ovo moglo spriječiti''.

Ne slaže se s idejom Superlige

Osvrnuo se i na učestale napade na socijalne radnike. Oštro ih je osudio i dodao da su socijalni radnici službene osobe koje rade vrlo važan posao.

Kada je riječ o Superligi, Plenković je rekao da je razgovarao s predsjednikom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom. ''Ja sam protiv toga i mislim da su svi koji prate nogomet protiv. Takva ekskluzivna liga bi imala negativne reperkusije na one koji nisu u toj lizi. To je efekt lige najbogatijih klubova i najbogatijih igrača. To nije dobro. Ako se dobro sjećam, bilo je takvih inicijativa i prije ali nisu zaživjele'', poručuje i dodaje da je takva ideja slična NBA-ju u košarci.

Pročitajte i ovo Pavle Kalinić 500.000 DOZA PFIZERA Iz Ministarstva zdravstva oglasili se o tvrdnjama Pavle Kalinića: "Uputili smo gospodina Kalinića da se javi u NZJZ Andrija Štampar"

Komentirao je i situaciju u zdravstvu, rekavši da je njegova Vlada puno učinila. ''Da vi sad pogledate koje smo zakone u području zdravstva donijeli vidjeli bi da radimo na tome'', kaže. Dodao je da tijekom pandemije nije učinjeno ništa loše.

''Što se tiče rashodne strane, treba vidjeti gdje i kako ti dugovi nastavu. Naravno da nastaju u zdravstvenim ustanovama. Reforma zdravstva može uspjeti samo ako baš svi sudionici u sustavu zdrastva u tome participiraju sa željom da se to ostvari'', kaže. Na pitanje novinara znači li to da ravnatelji koji nisu uspješni u vođenju svojih bolnica neće moći nastaviti s tim poslom, premijer je jasno poručio: ''Da, svi, baš svi''.

Kazao je i da prvi put čuje da je Pavle Kalinić kazao da može nabaviti 500.000 doza Pfizerova cjepiva, ali da iz Ministarstva nitko nije pokazao interes.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene