Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada ima rok od 10 dana

Sindikati ne misle odustati od traženih 6 posto povišice: "Nismo se došli cjenkati, najava štrajka bit će u ladici dok razgovori ne završe"

Branimir Mihalinec i Sanja Vištica (Foto: Dnevnik.hr)
Branimir Mihalinec i Sanja Vištica (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Branimir Mihalinec i Sanja Vištica (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Sindikati u školstvu bili su u četvrtak na sastanku s premijerom, a predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec otkrio je ide li se ipak u štrajk i hoće li sindikati prihvatiti povišicu manju od traženih šest posto.

Branimir Mihalinec napominje kako su sindikati nakon današnjeg razgovora s premijerom najavu štrajka "stavili u ladicu“.

Pročitajte i ovo Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava (Foto: Dnevnik.hr) Druga runda pregovora Nazire se kraj štrajku? "Vjerujem da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svom poslu" Branimir Mihalinec, Sanja Šprem, Andrej Plenković (Foto: Pixell) ako ne dođe do dogovora Sindikati poslali oštru poruku premijeru: "U ponedjeljak štrajka cijela Hrvatska. Za svaki idući dan odgovorna je Vlada"

"Najava štrajka bit će u ladici tako dugo dok razgovori ne završe. Dali smo Vladi rok od 10 dana u kojima ćemo završiti razgovore, razmijeniti argumente i ukoliko naši zahtjevi budu usvojeni u cijelosti ili u većem dijelu tada će najava štrajka ostati u ladici za neko vrijeme".

Mihalinec napominje kako se nisu došli cjenkati i da neće odustati od povišice od 6 posto. "Naši su argumenti jasni, naše zaostajanje za koeficijentima za složenost poslova je 6, 11 posto. Mi eventualno možemo pričati o dinamici dostizanja tog cilja, ali naš cilj je zacrtan i za sada ne odustajemo od toga“, rekao je sindikalist.

Prije samo koji mjesec, sindikati su poprilično kritizirali provođenje reforme i rekli da ministrica koristi "retoriku uvrijeđenog djeteta". Sindikati danas brane ministricu, a Mihalinec je dao odgovor na pitanje  je li mir "kupljen" najavljenim povećanjem plaća?

"Ta poruku nije došla od našeg sindikata, no oba dva sindikata podržavaju reformu, nisu protivnici, ali sve svoje napore smo učinili da popravimo tu reformu. Naravno da sve ne može biti idealno.

Tako ćemo mi pratiti što se događa i pošto imamo dobru komunikaciju s ministricom, sigurno je da ćemo u hodu riješavati sve tekuće probleme“, rekao je Mihalinec.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene