Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučajevi pogodovanja

Povjerenstvo odlučilo: Otvaraju se predmeti protiv Gabrijele Žalac i Zdravka Marića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa donijelo je odluku nakon radnog sastanka da će biti otvoreni predmeti za ministricu Gabrijelu Žalac, ministra Zdravka Marića te će se provjeriti imovinska kartica velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića.

Predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Nataša Novaković, u izjavi za medije nakon radnog sastanka Povjerenstva, rekla je kako je odlučeno da se otvaraju predmeti za slučajeve ministrice Gabrijele Žalac i ministra Zdravka Marića.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Očitovat će se Povjerenstvu Ministar Zdravko Marić o pokretanju postupka za sukob interesa protiv njega: "Radim samo i isključivo u javnom interesu" Slika nije dostupna Zadnja sjednica Povjerenstvo odlučilo: Nema pokretanja postupka protiv Grabar-Kitarović, Dalić kažnjena sa 6000 kuna

Isto tako, Novaković je rekla da će Povjerenstvo napraviti i redovnu provjeru imovinske kartice velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjem radnom sastanku odlučilo je da će otvoriti predmet protiv dužnosnice Gabrijele Žalac, ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u kojem će razmotriti postoji li poveznica između privatnih odnosa ministrice i šibenskog poduzetnika g. Josipa Stojanovića Jollyja i dodjele kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu navedenog poduzetnika te postupka nabave gradskih autobusa Grada Splita od trgovačkog društva u vlasništvu istog poduzetnika, kao i davanja na korištenje osobnog vozila marke Mercedes članovima uže obitelji navedene dužnosnice. Povjerenstvo će u postupku utvrditi je li povodom navedenih okolnosti došlo do eventualnih međusobnih pogodovanja.

Povjerenstvo će otvoriti predmet i u odnosu na dužnosnika Zdravka Marića, ministra financija, u kojem će također ispitati postoji li povezanost između privatnih odnosa navedenog dužnosnika i g. Stojanovića i dodjele kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu istog, kao i je li navedeni poduzetnik pokrio ministru Mariću troškove ulaznice ili eventualno druge troškove odlaska na svjetsko nogometno prvenstvo koje je prošle godine održano u Ruskoj Federaciji.

U odnosu na medijske natpise da supruga dužnosnika Dražena Barišića koristi luksuzni Mercesdes putem ugovora o najmu, a koji nije prijavljen u imovinskoj kartici, Povjerenstvo će provesti redovitu provjeru nad podacima koje je dužnosnik naveo u imovinskoj kartici i to u dijelu koji se odnosi na iznos plaće dužnosnikove supruge te status korištenja navedenog vozila, priopćeno je iz povjerenstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene