Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nazire se kraj slučaju

Odvjetnik Nobilo o ponovljenoj optužnici za Agrokor: "Imamo iste prigovore kao i ranije. A u tisućama stranica spisa nema ni jednog dokaza"

Aktualno Galerija Anto Nobilo - 3 Anto Nobilo - 3 Foto: DNEVNIK.hr Anto Nobilo - 1 Anto Nobilo - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sudski spisi Sudski spisi Foto: DNEVNIK.hr Anto Nobilo - 2 Anto Nobilo - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Josipa Krajinović Galerija 1/5 >>
Ponovno je podignuta optužnica u slučaju Agrokor. Gotovo pet godina otkad je istraga pokrenuta, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ponovno je podignulo optužnicu nakon što je ista bila povučena u studenom prošle godine zbog boljeg pojašnjenja.

Optužnica u slučaju Agrokor podignuta je protiv 15 okrivljenika zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju, pomaganja u zlouporabi te krivotvorenja službene i poslovne isprave. Njome su obuhvaćeni Ivica Todorić, njegovi sinovi kao i 10 menadžera Agrokora.

Pročitajte i ovo Damir Polančec NIZ RAZLOGA ZA TUŽBU Odvjetnici oslobođenih u aferi Spice pripremaju zajedničku tužbu protiv države. Polančec: "Nekoliko desetaka tisuća kuna za 12 godina ukradenog života..."

Pročitajte i ovo Ivana Petrović europski parlament Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Uđe li Hrvatska s 1. siječnja sljedeće godine i u Schengen, ne moram govoriti što to znači za našu zemlju"

DORH navodi kako je ovim kaznenim djelima Todoriću pribavljena protupravna imovinska korist od 923 milijuna kuna, nizozemskom trgovačkom društvu od 320 milijuna, dok je Agrokor oštećen za više od milijardu i 200 milijuna kuna.

Stotinu tisuća stranica spisa u predmetu Agrokor stiglo je u četvrtak na zagrebački Županijski sud.

Optužnicu treba potvrditi sud, ali prije toga sud će trebati provjeriti i ispitati svjedoka, glavnog revizora zaslužnog za veliko financijsko vještačenje. Visoki kazneni sud je naložio da se provjeri ima li sukoba interesa s obzirom na navode obrane da je ista revizorska kuća radila i za izvanrednu upravu Agrokora, javlja novinarka Josipa Krajinović.

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš SEKS-SKANDAL Ne prestaju reakcije na burna zbivanja u Splitu: "Ne možete braniti svoju situaciju, a napadati nečiju tuđu. Ja tu nemam nikakvog opravdanja"

Pročitajte i ovo Petar Pripuz i Miro Laco afera agram Pripuz oslobođen po svim točkama: Bandićevim suradnicima zatvorske kazne za zapošljavanja

Velik problem bio je i što je tužiteljica koja je radila na trećini optužnice prije pola godine uhićena s osumnjičenom Piruškom Canjugom pod sumnjom da joj je odavala tajne podatke iz istrage pa su morali ponavljati trećinu posla.

Odvjetnik Piruše Canjuge Anto Nobilo rekao je za Dnevnik Nove TV kako u ovoj pauzi između suđenja nije obavljeno novo vještačenje. "Prema tome, mi imamo iste prigovore kao i ranije", rekao je

Nobilo je potvrdio da sumnjaju u sukob interesa s obzirom da je ista revizorska kuća koja je radila financijsko vještačenje na sudu, ujedno radila i za izvanrednu upravu Agrokora "Mi iz obrane imamo ozbiljne prigovore na takvo vještačenje".

"Problem je u tome da je vještačenje radio vještak koji je istovremeno bio plaćen i to visokim iznosima, od strane privremene uprave Agrokora kao njihov revizor".

Naglasio je i da "nema niti jednog dokaza u spisu od sto tisuća stranica".

"Tvrdi se naime da u uprava izglasala lažna financijska izvješća", dodaje Nobilo, "znajući da su lažna kako bi pomogla Ivici Todoriću. Međutim problem je u tome što se uprava nikada nije sastajala i uprava nije nikada u rukama imala ta izvješća, ni lažna ni prava, i nikada nije glasala" rekao je.

Cijeli razgovor s odvjetnikom Antom Nobilom pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene