Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOSPODARSKE MALVERZACIJE

Tužiteljstvo bolje razjasnilo stvari: Ponovno podignuta optužnica u slučaju Agrokor

Sudski čekić
Sudski čekić Foto: DNEVNIK.hr
Zbog štete od 1,2 milijarde kuna ponovno je podignuta optužnica protiv Ivice Todorića i još 14 optuženih zbog gospodarskih malverzacija u slučaju Agrokor.

Nakon što je u studenome prošle godine povučena optužnica u slučaju Agrokor, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ponovno je podiglo optužnicu protiv Ivice Todorića i još 14 osoba zbog više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

"Optužnica je ponovno podignuta nakon što je, po njenom povlačenju, tijekom dopunjene istrage stanje stvari bolje razjašnjeno", stoji u priopćenju zagrebačkog tužiteljstva objavljenom u četvrtak.

Kaznenim djelima, kako se navodi, "ukupno je za prvookrivljenika pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 923.608.584,00 kuna i nizozemskom trgovačkom društvu u iznosu od 320.720.000,00 kuna, a trgovačko društvo A d.d. je oštećeno, ukupno, za iznos od 1.244.328.584,00 kuna".

Nakon što je prošle godine u medijima objavljeno da su zbog odavanja podataka iz istrage uhićeni bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin, koja je radila na tom slučaju, njezin suprug i bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga, optužena skupa s Todorićem, iz tužiteljstva je priopćeno da je optužnica povučena kako bi se bolje razjasnile stvari.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić Bivši šef koncerna Todorić za Dnevnik Nove TV o povlačenju optužnice za Agrokor: "Trebao bih likovati, ali mogu samo biti žalostan"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRO OBRAĆANJE Todorić se oglasio nakon povlačenja optužnice za aferu Agrokor: "Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, ali sada je došao kraj"

Sada se navodi da je "optužnica ponovno podignuta nakon što je, po njenom povlačenju, tijekom dopunjene istrage stanje stvari bolje razjašnjeno".

"Ovaj manevar su napravili što su se izvukli da im sud ne sruši optužnicu. Hapse ljude radi toga i pričaju nebuloze. Imamo dokaze, zna se sve. Moram vam kazati da sam na početku razumio o čemu se radi, da se od početka radilo na koruptivnim osnovama, krenuo sam od početka da tu koruptivnu hobotnicu razotkrijem", rekao je  Ivica Todorić nakon povlačenja optužnice u studenome prošle godine za Dnevnik Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene