Ivica Todorić
Ivica Todorić Foto: Robert Anic/Pixsell

DORH je danas objavio da se povlači optužnica za aferu Agrokor "radi boljeg razjašnjenja stvari". Na sve je reagirao i Ivica Todorić.


Ivica Todorić oglasio se nakon što je DORH danas objavio da povlači optužnicu za aferu Agrokor. Optužnica je podignuta 14. rujna prošle godine, a njome su bili obuhvaćeni Ivica Todorić, njegovi sinovi Ivan i Ante te još 10 Agrokorovih direktora, među kojima i danas uhićena Piruška Canjuga.

Vezani članci Anto Nobilo Nobilo uhićenja dovodi u vezu s povlačenjem optužnice za Agrokor: "Htjeli su spriječiti saslušanje ovog čovjeka..." Provjereno: Ivica Todorić - 4 "Ima i šanse da Todorić uspije": Nekoć je bio ekonomski vladar Hrvatske, a danas protiv nje vodi sudske bitke

Kako je Županijsko Državno odvjetništvo objavilo na svojim stranicama, optužnica je povučena "radi boljeg razjašnjenja stvari".

O osnovanosti optužnice od 459 stranica podignute lanjskog rujna optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljalo je od kraja siječnja ove godine. Visoki kazneni sud naložio je 18. listopada novo propitivanje zakonitosti financijskog vještačenja na kojem se temeljila nepotvrđena optužnica.

Priopćenje Ivice Todorića prenosimo u cijelosti.

"Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje obitelji i suradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posjedu i potvrdilo - napravljena je protuzakonito, na kriminalu.

Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od 4 godine.

Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću - ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bi dovelo do:

- trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko njenih zamjenika

- ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo - Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana."

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju