Dijana Zadravec demantira agresivno ponašanje
Dijana Zadravec demantira agresivno ponašanje Foto: Igor Kralj/Pixsell

Pomoćnica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec podnijela je kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva Vilija Beroša.


"Zamjena teza je očito svojstvena gospodinu Berošu pa onoga tko upozorava na negitivne radnje i na nezakonitosti natječaja naziva agresivnim", navela je Zadravec u objavi na Facebooku, na kojem je obznanila kako je podnijela kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva. 

Vezani članci Ministar zdravstva Vili Beroš Beroš objasnio zašto je razgovor sa Zadravec stavio na razglas, ali tvrdi da ga nije snimao: "Nisam strašljiva osoba" Dijana Zadravec Zadravec: "Beroš mi nije rekao da me snima, tužit ću ga", Dulibić: "Nisam bio prisutan na tom razgovoru"

Nedavno je u javnost procurila snimka razgovora Zadravec i Vilija Beroša. 

Status Dijane Zadravec na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Gospodin Beroš koji se služi sramotnim stavljanjem na razglas svog sugovornika bez da ga upozna prethodno s time, pa potom još tajno snima razgovor bez privole u svom ministarskom uredu, i sve to u prisutnosti 5-6 svojih suradnika, ima još jedan u najmanju ruku neobičan pristup zakonu, a to je da ukazivanje na korupciju tumači kao ucjenu.

Pozivam gospodina Beroša prvo da kaže tko su njegovi suradnici i zašto ih toliko skriva? Čega se to gospodin Beroš boji da ukazivanje na korupciju smatra ucjenom budući da ga ja nikada nisam ucjenjivala.

Zamjena teza je očito svojstvena gospodinu Berošu pa onoga tko upozorava na nelegitimne radnje i na nezakonitosti natječaja naziva agresivnim, ukazivanje na korupciju ucjenom, a inzistiranje da se postupa po zakonu pritiskom.

Pozivam gospodina Beroša neka pokaže čime sam ga ja ucjenjivala ili neka mi se ispriča za ove teške i neistine optužbe.

Nakon 10 mjeseci iscrpljivanja mene koja ukazujem na nezakonitosti i nepravilnosti, uz silna omalovažavanja i ignoriranja mojih pismenih i usmenih upozoravanja, korak više su očito zamjena teza pred hrvatskom javnošću, podcjenjivanje pred grupom ljudi na razglasu i tajno snimanje.

Nemam ništa protiv da se hrvatska javnost upozna sa sadržajem i vidi kako se ministar izvlači, dapače, ali se ne slažem s ovakvim huliganskim metodama.

S jednim se jedino slažem. "Nije podlegao pritiscima" i ništa nije učinio što je u njegovoj ingerenciji po pitanju nepravilnosti i nezakonitostima u javno zdravstvenom sustavu na koje sam mu zadnjih deset mjeseci ukazivala, nego me i dalje ustrajno omalovažava i nastavlja u podrugljivom tonu s podsmjehom optužbama na moj račun", navela je Zadravec.