Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor procurio u javnost

Zadravec: "Beroš mi nije rekao da me snima, tužit ću ga", Dulibić: "Nisam bio prisutan na tom razgovoru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je objavljena snimka razgovora između Vilija Beroša i Dijane Zadravec, Beroševe stranačke kolegice i zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice, o natječaju za ravnatelja KBC-a, sama Zadravec potvrdila je kako je snimka autentična. U razgovoru se spominje i premijer Andrej Plenković.

Zadravec je izjavila da se radi o "skandaloznom tajnom snimanju".

Pročitajte i ovo Vili Beroš Sramotan slučaj Nakon našeg teksta ministar Beroš najavio: "Postoji rješenje za pacijente koje muče termini za dijalizu" Vili Beroš Nakon Plenkovića VIDEO Vili Beroš poručuje s TikToka: "Zapratite ovaj profil, stisnite plusić"

"Razgovor se dogodio krajem svibnja. Ministar me nije upozorio da se razgovor snima i da ga sluša grupa ljudi", rekla je Zadravec.

Prema njezinim tvrdnjama na kraju snimke rečenicu "pošalji mi to..." izgovara Tomislav Dulibić, predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre Milosrdnice. On je demantirao njezine tvrdnje te poručio kako nije bio prisutan na tom razgovoru. Poručio je je i kako o izboru ravnatelja KBC-a odluku donosi Upravno vijeće te premijer Plenković s tim nema veze. 

Zadravec tvrdi da ne zna tko je pustio snimku u javnost te je kazala kako je riječ o "udbaškim metodama"

"Tužit ću ministra Beroša, nisam se čula s njim otkad je snimka objavljena", rekla je za N1 televiziju

Na snimci koja je objavljena na YouTubeu glavna je tema natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice na koji se u lipnju prijavila i Zadravec.

Ona tvrdi kako je natječaj "koruptivan" te smatra da je namješten tako da pogoduje tadašnjem ravnatelju, a današnjem v.d.-u Mariju Zovaku. 

"Razvidno je da se služe različitim nelegitimnim sredstvima, kao što su nelegitimni natječaji. Očito je interesnim grupama u interesu da ljudi koji su na pozicijama i koji su počeli koruptivne procese to i nastave", rekla je Zadravec te je dodala da je natječaj za izbor ravnatelja bolnice nelegitiman po nekoliko točaka, koje je ranije već nabrojila.

U razgovoru se spominje i Andrej (Plenković, op.a.) pa tako Zadravec u jednom trenu pita Beroša je li "Andrej decidirano rekao da će Zovak biti ravnatelj, na što Beroš odgovara kako ne želi s njom razgovarati na takav način"

"Evo, sad ste čuli da ona meni prijeti..." 

Nakon što se razgovor prekida, Beroš kaže "Evo, sada ste, ljudi, čuli da ona meni prijeti", a potom se čuje glas muškarca koji govori "pošalji mi to..."

Upitana prijeti li ministru Berošu, kako on tvrdi u objavljenoj snimci, Zadravec je rekla da ne prijeti.

"Ja sam pisala o koruptivnim radnjama na više instanci, i prema institucijama i prema Berošu. Na koje se još instance u ovoj državi trebam obratiti da bi počela funkcionirati pravna država? Čitavo vrijeme sam sustavno omalovažavana zbog mog ukazivanja na koruptivne radnje u sustavu", rekla je Zadravec.

Zadravec u snimci aludira na nepravilnosti u imovinskoj kartici ministra Beroša, za što je danas kazala kako je čula da se o tome govori te pozvala novinare da to istraže. 

Dodala je i da se nakon objave razgovora nije čula ni s premijerom Andrejem Plenkovićem ni s ministrom Berošem.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene