Uoči sjednice Vlade ministri komentiraju aktualne teme. Ministre je ispred Banskih dvora danas dočekalo dvoje nezadovoljnih građana koji su htjeli riješiti svoje osobne probleme.


Ministar zdravstva Vili Beroš uoči sjednice Vlade rekao je da su danas brojevi zaraženih koronavirusom nešto manji nego jučer u isto vrijeme. Dodao je da je odluka stožera Splitsko-dalmatinske županije opravdana jer su utvrđeni novooboljeli u četiri fitnes-centra i da nije donesena naprečac. ''Znam da odluka ima utjecaj za zaposlene i vlasnike, ali očuvanje zdravlja ljudi je na prvom mjestu'', rekao je ministar.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o snimci razgovora Beroša i Zadravec: "Neuobičajeno je i bizarno da se nešto takvo snima i da izlazi van" Dijana Zadravec demantira agresivno ponašanje Zadravec podnijela kaznenu prijavu protiv Beroša: "Tajno snima razgovor bez privole. Čega se boji?"

Za snimku razgovora s liječnicom Dijanom Zadravec rekao je da je već sve rekao i da ne bi ponavljao. ''Radim svoj posao najbolje što znam i umijem i to će netko procjenjivati. Uhvatio sam se u koštac s najzahtjevnijom situacijiom zdravstvenog sustava. Ponosan sam što nisam popustio pritiscima. Žalosti me što je fokus s osnovne teme o pokušaju ucjena i pritisaka na dužnosnike maknut u drugi plan, a mi smo omogućili zakonsku provedbu'', rekao je.

Nakon šture izjave medijima novinari više nisu bili u prilici postavljati pitanja. Naime, ministra su pred Vladom dočekali nezadovoljni građani koji su pokušavali riješiti svoje osobne probleme.