Juričan ismijao Beroša
Juričan ismijao Beroša Foto: Facebook/Dario Juričan

Redatelj i bivši kandidat za predsjednika, samozvani gradonačelnik svemira Dario Juričan sprda se sa snimkom razgovora ministra Vilija Beroša i liječnice Dijane Zadravec.


U javnosti se pojavila snimka razgovora ministra zdravstva Vilija Beroša i Dijane Zadravec, koja želi postati ravnateljica Vinogradske bolnice. I dok se čeka da se utvrdi tko je i zašto snimao i hoće li biti kakvih posljedica, snimka je Dariju Juričanu bila odličan materijal za ismijavanje.

Vezani članci Dijana Zadravec demantira agresivno ponašanje Zadravec podnijela kaznenu prijavu protiv Beroša: "Tajno snima razgovor bez privole. Čega se boji?" Dijana Zadravec Zadravec: "Beroš mi nije rekao da me snima, tužit ću ga", Dulibić: "Nisam bio prisutan na tom razgovoru"

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti.

''Dragi moj Vili Beroš,
evo baš čitam i slušam kako 'nisi znao da se tvoj razgovor snima', iako je tvoja tajnica prije toga rekla 'Ugasi zvuk, molim te' i onda u mikrofon izgovorila tonsku probu 'Jedan!'

I napalo te zato u medijima na pasja kola, ali ja se ne slažem s tom ruljom jer u tebi, Vili, vidim veliki redateljski potencijal, možda najveći još od doba majstora Pornella s Kozjaka!

Pišem ti ovo kolegijalno, kao redatelj redatelju koji nema iskustvo tajnog snimanja i molim te za savjet.

Naime, na mene se, dragi Vili, obrušila pravna država i sude mi za navodno osobno postavljanje šatora ispred Zagrebačkog holdinga u siječnju 2020.

Volio bih dragi Vili da me ti, kao iskusnjara, savjetuješ kako da tajno snimim zasjedanje Prekršajnog suda u Zagrebu 8. 9. 2020. jer sam uvjeren da je riječ o montiranom procesu.

Kakav bi drukčije bio nego montiran kad se zna da je postavljanje šatora stari hrvatski običaj pa ću za svjedoke pozvati hrvatsku elitu - Josipa Klemma, Đuru Glogoškog, Kolindu Grabar Kitarović, Mirka Ljubičića Švepsa, Antu Deura, Milijana Brkića i našeg gradonačelnika, Rezača etiketa.

Evo, da je u pitanju Visoki prekršajni sud, ne bih se ja, moj Vili, brinuo jer na tom sudu je i Thompsona za ustašluk oslobodilo, pa di neće mene za navodni šatorluk?!

Druga mi je opcija za sud da se, baš kao i ti, Vili, vadim na demenciju; to ti je ono kad te se pita tko je snimao telefonski razgovor s Dijanom Zadravec, pa se ti, kao, ne sjećaš. Ili kad te se pita čime se bavi poslodavac tvoje sestre g. Petar Pripuz, pa se ni toga ne možeš sjetiti.

Naravno, mogli bismo malo i popričati o tome da mi preko Andreja napokon središ da preuzmem Zagrebački holding, koji mi pripada kao plijen još od predsjedničkih izbora. Ja u lipnju 2021. svakako preuzimam Holding, ali onda ću morati naplatiti poveću kamatu za čekanje. A tu kamatu ću morati obračunati HDZ-u jer je Rezač etiketa politička lešina kojoj se ni na telefon više ne javljaju.

A inače, Dijanu Zadravec ja bih svakako predložio za gradonačelnicu Zagreba. I u njoj vidim potencijal. Mogli bi angažirati i tvoju susjedu Ninu Badrić da joj pjeva. Baš kao što je tako zdušno pjevala poslodavcu tvoje sestre, g. Pripuzu, na otvaranju CIOS-a u Jankomiru. Eto, Vili, ti ćeš biti taj fini faktor zagrebačke integracije, pomirit ćeš sve nas koji želimo boljitak ovom gradu.

Znam da ti ideš polako da bi došao daleko, molim te, dopusti mi da ti se pridružim na tom putu i zato čekam tvoj poziv za džin-tonik da se dogovorimo oko detalja. Iskapit ćemo bocu dobrog džina nas trojica - ti, ja i Andrej. I nadam se da taj naš mali razgovor neće biti sniman, dobri moj Vili. Dario Juričan, gradonačelnik svemira'', napisao je.