Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija moli za pomoć

Liječnici se bore za život pješakinje koju je pokosio automobil: Pobjegao s mjesta nesreće

Aktualno Galerija Mjesto nesreće, ilustracija - 2 Mjesto nesreće, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mjesto nesreće, ilustracija - 3 Mjesto nesreće, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mjesto nesreće, ilustracija - 1 Mjesto nesreće, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija, Ilustracija - 4 Policija, Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Policija, Ilustracija - 3 Galerija 1/8 >>
Vozač u zagrebačkoj Dubravi jučer je teško ozlijedio pješakinju pa pobjegao s mjesta nesreće. Žena je u kritičnom stanju. Iz policije traže pomoć. Mole sve svjedoke da se jave na broj 192 kako bi se pronašao počinitelj. Priču donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Usred bijela dana velikom je brzinom pokupio ženu na pješačkom prijelazu, a potom pobjegao s mjesta nesreće. Pješakinja je teško ozlijeđena, liječnici joj se bore za život. Na križanju u zagrebačkoj Dubravi, nesreće su, kažu građani, vrlo česte.

Dok u pozadini jure automobili, žale se da semafori uopće ne rade: "Dosta je opasno jer se ljudi u saobraćaju ne ponašaju kulturno. ne gledaju pješake, znaju brzo voziti. A i pješaci ne paze, ne gledaju lijevo desno“

Pročitajte i ovo Ilustracija U Zagrebu Naletio na pješakinju i pobjegao, ona se bori za život: Policija objavila traži vozača Opela

Policija traga za vozačem crvenog automobila Audi A4. U Hrvatskoj se godišnje zabilježi 200-ak kaznenih djela bijega s mjesta nesreće i nepružanja pomoći. Kazne su i do 15 godina zatvora, a rijetki se izvuku.

"Apel za vozače je da ne bježe s mjesta nesreće, bilo da se radi o ozlijeđenima ili materijalnom štetom jer je u oba slučaja kažnjivo", rekao je Drago Bukovčak iz zagrebačke policije.

Bukovčak je kazao i da su prošle godine na području PU zagrebačke u dvije nesreće sa smrtno stradalim osobama vozači pobjegli s mjesta nesreće, ali su u oba slučaja pronađeni i kažnjeni.

Za bijeg i nepružanje pomoći opravdanja nema, jer za spašavanje ozlijeđenih svaka je sekunda bitna.

"Ne očekujemo puno od onih očevidaca, osoba kojih jesu na mjestu nesreće, da sad rade nekakva velika čuda, ali ono što oni mogu napraviti i što je jako bitno - zaustaviti neko vidljivo vanjsko krvarenje“, kazao je liječnik Hitne pomoći Zagreb Darko Sinjeri.

Objasnio je i kako postupati kad osoba nije pri svijesti i ne diše: "Ne treba puno manipulirati jer uvijek postoji opasnost, uvijek se bojimo od tih ozljeda vratne kralježnice, drugih dijelova kralježnice jer bi pomicanjem pacijenata mogli nastupiti još teže ozljede invaliditet ili nedo Bog neke teže posljedice pa i smrt.“

A ključ je dakako u prevenciji odnosno učenju prometne kulture od malih nogu.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Zagrebu Naletio na pješakinju i pobjegao, ona se bori za život: Policija objavila traži vozača Opela

Policija je objavila fotografije muškarca kojeg se dovodi u vezu s ovom prometnom nesrećom, te mole građane koji imaju bilo kakve informacije o osobi s fotografije - da se jave policiji.

Muškarac je starije dobi, bio je odjeven u crnu majicu s kapuljačom i radne hlače. Do nesreće je došlo jučer malo prije 15 sati na raskrižju Grižanske i Ulice Rudolfa Kolaka.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene