Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hitno očitovanje

Supruga kanadskog turista tvrdi da je preminuo bez razloga: Iz bolnice kažu - propusta nema

Aktualno Galerija Zenon Pogorelić, zamjenik ravnatelja KBC Split Zenon Pogorelić, zamjenik ravnatelja KBC Split Foto: DNEVNIK.hr KBC Split, ilustracija - 1 KBC Split, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr KBC Split, ilustracija - 2 KBC Split, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr KBC Split, ilustracija - 3 KBC Split, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 John Tims, preminuli muškarac iz Kanade Galerija 1/7 >>
Unutarnji nadzor pokrenut je u splitskoj bolnici nakon priče o smrti kanadskog turista koju je sinoć objavio Dnevnik Nove TV. Dok supruga tvrdi da je umro bez razloga, u bolnici uvjeravaju - pogrešaka u liječenju nije bilo. Priču donosi reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Otišla sam po sestru i rekla - morate nešto učiniti, on i ne diše, preskače udisaje. I tada su se angažirali i dotrčali u sobu“, rekla je supruga preminulog Kanađanina Gaye Tims.

Sinoćnje šokantno svjedočanstvo supruge preminulog kanadskog turista pokrenulo je unutarnji nadzor u splitskoj bolnici. Došao je s kašljem u Dubrovnik, a u Splitu su dijagnosticirali anemiju.

"Pregledali smo svu medicinsku dokumentaciju. Mi nismo našli značajnije pogreške“, rekao je zamjenik ravnatelja KBC Split Zenon Pogorelić.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Kakva promjena Dosad pričljivi Tomašević odlučio zašutjeti o ovoj temi: Rekao je samo jednu stvar

John Tims je zbog istih problema bio i u bolnici u Londonu, nakon čega je putovao u Hrvatsku, kažu u splitskoj bolnici. Dodaju da je obavljen niz pretraga. Pregledao ga je i hematolog, suprotno izjavi supruge. Potvrđuju da je pao dok je bio na liječenju.

"Dok je bio u WC-u je pao, to se dogodilo kao što se moglo bilo gdje dogodit“, dodao je zamjenik ravnatelja.

Bit će obavljena i obdukcija.

"I trebalo je još 20 minuta dok se neurolog nije polako došetao, ušao u Johnovu sobu. Izbacio me iz sobe prilično neuljudno“, kazala je supruga preminulog.

Pročitajte i ovo KB Sveti duh KB Sveti Duh Obitelj jednog od pokojnika traži odštetu od bolnice: "Ugušio se na hodniku hitnog prijema i to u vlastitoj povraćotini"

Zenon je komentirao i čekanje: "Pošto je plućno dislocirano, treba određeno vrijeme dok neurolog ne dođe tamo. Ako je jedan neurolog u bolnici dežuran, nije to jedini problem. On odredi prioritete. 20 min nije veliko čekanje.“

Poteškoće s transportom turista u Vancouver objašnjava: "Osiguravajuća kuća mora osigurati osobu koja će putovat s njim u avionu. To je bilo u procesu. Nije da su oni odbili, ni mi, samo nespretni splet okolnosti se dogodio“

Ministarstvo zdravstva zatražilo je žurno očitovanje KBC-a na temelju kojega će zdravstvena inspekcija poduzeti daljnje korake

"Cijela situacija je čudna s jedne i druge strane. Potrebno je zaista napraviti ozbiljnu istragu i utvrditi činjenice što se točno dogodilo“, naglasila je Jasna Karačić iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Točan uzrok smrti kanadskog turista trebala bi utvrditi obdukcija.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene