Premijer Plenković i njegov kineski kolega (Foto: Grgo Jelavić/Pixsell)
Premijer Plenković i njegov kineski kolega (Foto: Grgo Jelavić/Pixsell) Foto: Grgo Jelavi?/Pixsell

Voditelj Stožera osiguranja posjeta visokoga kineskog državnog izaslanstva Hrvatskoj i 8. sastanka „16+1“ u Dubrovniku, zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić izjavio je u subotu da su policija i druge službe uspješno odradili najsloženije osiguranje od samostalnosti Republike Hrvatske, bez ijednog sigurnosno rizičnog događaja, a angažirano je bilo gotovo tri tisuće policajaca sa 145 vozila.


Josip Ćelić je izvijestio da su u osiguranju sudjelovale sve linije rada hrvatske policije, od temeljne, kriminalističke i prometne do granične, specijalne i interventne policije, kao i protueksplozivne snage, službeni psi, helikopteri i plovila te službenici Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Vezani članci Jadran Barač Uhićen predsjednik dubrovačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika, sam se predao policiji Bez mladih na HNK - 3 Sinoć nije bilo masovnih okupljanja mladih u Zagrebu, policija izdala dva upozorenja

„Na području Policijske uprave zagrebačke aktivno je bilo više od 1300 policijskih službenika, a još 1652 na području PU dubrovačko-neretvanske. U Dubrovniku je u jednom danu najviše angažirano 750 službenika. Osigurali smo siguran i ugodan boravak visokih gostiju, a nadamo se u najmanjoj mogućoj mjeri utjecali na svakodnevicu građana“, naglasio je Ćelić.

„Uprava za posebne poslove sigurnosti je odradila višemjesečne temeljite pripreme, prikupila podatke, analizirala rizike i procijenila snage te pripremila planove osiguranja, prema kojima su provedene sve potrebne mjere zaštite na kopnu, moru i u zraku“, rekao je.

Ovaj projekt, dodao je Ćelić, dobra je podloga i priprema za 2020. godinu, kada Republika Hrvatska predsjeda Europskim vijećem.

Načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Miljenko Radnić izjavio je kako je skup u Dubrovniku sigurnosno složen zadatak s brojnim specifičnostima, ali i da policija ima veliko iskustvo organizacije sličnih skupova baš u Dubrovniku.

"Ovo je bio najsloženiji zadatak, zbog vanjskih pozicija koje smo morali pokriti u provedbi zadaće. Veseli me da su Dubrovčani to sve prepoznali i da imaju vrlo visok prag tolerancije na gužve i zastoje. Hvala im na strpljenju", rekao je Radnić.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić rekao je kako je na širem području grada Zagreba posjet i boravak kineskog premijera Lija prošao bez ijednog sigurnosnog incidenta, čime se pohvalio i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. (Hina)