Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Unosan posao na granici: Policajac s poduzetnikom dogovorio da mu propušta migrante koji će raditi za njega

Strani radnici
Strani radnici Foto: Boris Kovacev/Cropix
Pokrenuta je istraga protiv policajca koji je preko granice propuštao strane radnike bez dozvole za rad.

USKOK je na temelju kaznene prijave PU karlovačke donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1989., 1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati"

Sumnja se da je granični policajac u razdoblju od kolovoza 2023. do 11. siječnja 2024. na Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac na traženje drugookrivljene odgovorne osobe u trgovačkom društvu omogućavao ulazak državljana trećih zemalja u Hrvatsku koji su dolazili neprijavljeno raditi za navedeno društvo.

Pročitajte i ovo Hutisti, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Novi sukob Tko su hutisti, zašto napadaju brodove u Crvenom moru i kakav im je status na Bliskom istoku: Sve o pobunjeničkoj skupini koja je zaratila s SAD-om

Policajac je takve ulaske omogućavao i drugim osobama koje su dolazile radi neprijavljenog rada u Hrvatsku. Od zasad nepoznatih policijskih službenika koji su obavljali graničnu kontrolu na GP-u Maljevac policajac je tražio odobravanje ulaska državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, iako je znao koji su stvarni razlozi njihova dolaska u Hrvatsku, a na što su oni pristajali te su ulazak u Hrvatsku i odobravali, stoji u priopćenju USKOK-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene