Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sitniš

Policajci uhitili migrante pa ih tražili novac za prijevoz, stigla im je optužnica

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Uskok je podigao optužnicu protiv dvojice policajaca koji su od ilegalnih migranata tražili novac. Strani državljani predali su im 220 eura.

Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (48 i 29 godina) zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Zapaljena glavna vrata crkve Gospe od Mora - 9 gorjela vrata crkve Jeste li vidjeli sumnjivu osobu? Javite policiji, treba pomoć

Optužnicom ih se tereti da su 4. kolovoza 2023. u Policijskoj postaji Slunj, kao policijski službenici Policijske postaje Ogulin prilikom pružanja ispomoći u Slunju tijekom postupanja prema stranim državljanima koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, od njih tražili novac koji su potom zadržali.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Nulta tolerancija "Napadači su Bad Blue Boysi": Penava oštro osudio tučnjavu u kojoj su u Vukovaru stradali maloljetnici

Uskok je objavio da je 48-godišnjak, za vrijeme dok je 29-godišnjak popisivao podatke stranih državljana, od njih zatražio da prikupe i predaju svaki po 10 eura, navodeći kao razlog trošak njihovog prijevoza do Zagreba.

Pročitajte i ovo Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja Konferencija za medije "Vujnovac se s našim novcem igra Monopolyja": Most razotkriva aferu, pokazali dokumente koji navodno sve dokazuju

"Nakon prikupljanja novca, četvorica stranih državljana su iznos od ukupno 220 eura predali 48-godišnjaku, a okrivljenici su novac zadržali u zajedničku korist čime su oštetili strane državljane", priopćili su iz Uskoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene