Gabrijela Žalac privedena je nakon pretresa njezine obiteljske kuće u Vinkovcima. Njezin suprug Mario Žalac vikao je na okupljene novinare i zaprijetio novinaru Dragi Hedlu.

Galerija Privedena Gabrijela Žalac Privedena Gabrijela Žalac Privedena Gabrijela Žalac +3 Privedena Gabrijela Žalac

Gabrijela Žalac, bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a, privedena je danas zajedno s još troje osumnjičenih u aferi Softver. 

Tijekom jutra istražitelji su pretražili njezinu obiteljsku kuću, nakon čega su je odveli. Dok su novinari stajali na ulici, u jednom se trenutku njezin muž Mario okrenuo prema njima i počeo im dovikivati. 

"Želim vam svima sve najbolje. Gospon Hedl, kako ste? Kolega, iz Vinkovaca, moj... hvala ti. Hvala vam svima. Zbog moje djece, ne zbog nečeg drugog", vikao je uzrujani suprug bivše ministrice.

Andrej Plenković Plenković iznenađen uhićenjem ministrice Žalac: ''Ne znam ništa. Presumpcija nevinosti postoji''

Gabrijela Žalac, Andrej Plenković, Lovro Kuščević i Tomislav Petric na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu Centra dijeljenih usluga Šef SAFU-a: Tko je ravnatelj moćne državne agencije uhićen u aferi Softver

Ljudi koji su bili okupljeni oko njega, zajedno i s uniformiranim policajcem, pokušali su ga smiriti i odvući natrag u kuću, no njemu se nije išlo. Posebno se okomio na Dragu Hedla, novinara portala Telegram. "Gospon Hedl, sve najbolje vam želim. Znam sve o vama. Imate vi problem drugi. Upalite svijeću za Sisvete", viknuo mu je prije nego što su ga odveli u kuću. 

Žalac je danas privedena zajedno s još troje osumnjičenih u slučaju nabave softvera, za koji je, umjesto prvotno planiranih 5,67 milijuna, na kraju plaćeno čak 13 milijuna kuna. Među privedenima je i Tomislav Petric, aktualni ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU). 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju