Andrej Plenković održao je skupove u Škabrnji i Zadru. Na posljednjem, održanom u dvorani Višnjik, posjetitelji su morali proći i stroge mjere zaštite od koronavirusa. Na ulazu su svi morali dezinficirati ruke, a između svakoga gosta u publici organizator je predvidio - dva sjedala razmaka.

Galerija


Predsjednik Vlade, prema preporukama stožera, više se ne rukuje. Vidjelo se to i danas na skupu u Škabrnji. Čini se da ga još drži prehlada, pa se tako nakašljao u dosta nezgodnom trenutku, usred odgovora na pitanje boji li se koronavirusa.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković čestitao Dan Europe uz pouku: ''Ovo je vrijeme za odvažne odluke'' Sjednica Vlade Vlada ide u rebalans, minus u proračunu veći od 23 milijarde kuna: "Ovo je kratkotrajni šok, moramo biti čvrsti i izdržati"

"Nije me strah, ali ovo je ozbiljna situacija", rekao je Plenković i – zakašljao se. Dodao je da ta situacija ima puno aspekata, od zdravstvenih do financijskih. "Nosili smo se s brojnim krizama, a ovo će biti jedna od najzahtjevnijih", rekao je Plenković.

Njegov je tim večeras u Zadru održao skup uoči unutarstranačkih izbora, na kojem su se provodile posebne mjere zaštite od koronavirusa. Prije ulaska u dvoranu svi su morali dezinficirati ruke, a u dvorani su crvenim križićem bila označena sjedala na koja se ne smije sjesti.

U publici su bila dva sjedala razmaka između svakog gosta. No na snimkama se vidi da nisu baš svi poštovali pravila organizatora.