Različita goriva (Foto: Dnevnik.hr)
Različita goriva (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Cijene goriva na benzinskim postajama u Hrvatskoj od utorka su niže.


Od utorka će vozači na benzinskim postajama u Hrvatskoj moći jeftinije puniti spremnike automobila. Cijena litre benzina od 1. listopada iznosi 10,18 kuna, u odnosu na prijašnjih 10,31 kunu po litri. Tank benzina tako je 7 kuna jeftiniji u odnosu na prošli tjedan.

Vezani članci Točenje goriva (Foto: Getty Images) Nastavljaju se dobre vijesti za vozače: Cijene goriva mogle bi ponovno pasti? Točenje goriva, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Od utorka na benzinskim postajama napokon niže cijene goriva

Litra benzina sada stoji 9,94 kune, dok je prijašnja cijena po litri iznosila 10,05 kuna. Punjenje tanka dizela vozači će sada platiti 6 kuna manje nego ranije.

Pala je i cijena autoplina, čija litra sada na benzinskim postajama košta 4 kune i 43 lipe, a puni spremnik jeftiniji je za 5 kuna u odnosu na prošli tjedan, objavilo je Ministarstvo gospodarstva.

Ovaj pad cijena goriva došao je nakon drastičnog poskupljenja proteklog tjedna koje se dogodilo jer su cijene nafte na svjetskim tržištima porasle za oko šest posto. To je posljedica napada dronovima na najveće naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji, zbog čega je proizvodnja srezana za više od pet milijuna barela dnevno ili pet posto ukupne proizvodnje u svijetu.