Cijene goriva, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)
Cijene goriva, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell) Foto: Hrvoje Jelavi?/Pixsell

Točenje goriva za vozače je od utorka skuplje. Porasle su cijene benzina, dizela i autoplina.


Od utorka će građani skuplje puniti spremnike svojih automobila. Kako javlja portal Cijenegoriva.info, cijene goriva porasle su, pa je tako točenje tanka automobila benzinom skuplje za 4 i pol kune. Prema podacima portala, litra benzina u Hrvatskoj sada prosječno stoji 10,02 kune, u odnosu na jučerašnjih 9,97 kuna.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Dobre vijesti za vozače: Pale cijene goriva, spremnik benzina jeftiniji za 10 kuna Benzinska postaja, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Nove cijene goriva: Dobre vijesti za vozače benzinaca, ne tako dobre za dizelaše

Tank dizela poskupio je više od benzina, pa će vozače stajati 5 kuna više nego do sada. Litra odsad stoji prosječno 9,87 kuna, a do jučer je bila 9,76 kuna.

Poskupio je i autoplin, pa će tako punjenje vozila plinom od sada biti skuplje za 2 kune. S prosječnih 4,28, autoplin je poskupio na 4,35 kuna.

Iako je u ponedjeljak najavljeno poskupljenje goriva zbog situacije u Saudijskoj Arabiji, u kojoj su napadi dronovima na postrojenja naftne tvrtke Aramco u subotu izazvali su požare i znatno smanjenje proizvodnje, stručnjaci kažu da bismo posljedice toga na novčanicima mogli osjetiti tek sljedeći tjedan. Porast cijena iznosit će i do 30 lipa po litri.