Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRANAČKI PLANOVI

Škoro ima velike planove za nadolazeće izbore: ''Očekujem da Ivan Penava postane član Domovinskog pokreta''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro je u nedjelju, uoči osnivačke skupštine županijske podružnice u Vukovaru, istaknuo da je na parlamentarnim izborima DP najbolji rezultat ostvario u tom gradu i županiji, te kako očekuje i da Ivan Penava postane članom Domovinskog pokreta.

Za predsjednika Vukovarsko-srijemske županijske podružnice izabran je Stipo Mlinarić, saborski zastupnik.

U izjavi novinarima predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro je rekao da su obećali kako će do kraja godine stvoriti pretpostavke za utemeljenje svih podružnica u Hrvatskoj, u 20 županija i u gradu Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veterani i početnici Liječnik u COVID bolnici, bivša ministrica, nekadašnja članica Nadzornog odbora Hajduka.... Tko je sve već najavio kandidaturu na lokalnim izborima

"Danas utemeljujemo posljednju, 21. i to u našem Vukovaru“, rekao je Škoro.

Podsjetio je da je u Vukovaru, Vukovarsko-srijemskoj županiji i uopće u ovome dijelu Hrvatske, Domovinski pokret na posljednjim parlamentarnim izborima ostvario najbolji rezultat te su i očekivanja od danas osnovane podružnice vrlo velika.

„Angažirali smo prekrasne ljude koji su pristali surađivati s Domovinskom pokretom i ponosni smo na činjenicu da je naš saborski zastupnik i ratni heroj Vukovara Stipo Mlinarić istaknuo svoju kandidaturu za predsjednika“, naglasio je Škoro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lika, primorje i otoci Službeno formirana stranka LiPO, Milinović poručio: ''Postajemo najjača politička regionalna stranka desnog centra''

„Čast mi je biti predsjednikom podružnice u svojem rodnom gradu, u gradu u kojem sam se borio 1991. godine, a u kojem ćemo se boriti 2021. godine na svibanjskim izborima za Vukovar i sve druge vukovarsko-srijemske gradove i općine“, izjavo je novoizabrani predsjednik Mlinarić, jedini kandidat za predsjednika podružnice.

Na novinarsko pitanje o daljnjim planovima za stranku, Škoro je rekao da je u zadnjih devet mjeseci stranka utemeljena, da je ostvarila 16 saborskih mandata i u stotinjak dana utemeljila 150 temeljnih ogranaka kao i 21 podružnicu.

„Sada treba upogoniti sustav sa više od 8.500 ljudi puno, a u sljedećem razdoblju u podružnicama i temeljnim ograncima osnivat će se odbori koji bi prepoznavali lokalne probleme i očitovali se prema središnjici“, rekao je Škoro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prije bi podržao Raspudića Škoro ne otkriva hoće li se kandidirati za gradonačelnika Zagreba: "Most očito ide na ruku Bandiću, imaju boljih kandidata od Troskota"

Izrazio je očekivanja da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkić kao i nekadašnji HDZ-ovi vijećnici i drugi koji su istupili iz te stranke postanu članovi Domovinskog pokreta no za sada djeluju kao neovisni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene