Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lika, primorje i otoci

Službeno formirana stranka LiPO, Milinović poručio: ''Postajemo najjača politička regionalna stranka desnog centra''

Hrvatska je od subote bogatija za još jednu političku stranku. Bivši HDZ-ovac Darko Milinović osnovao je stranku "Lika, primorje i otoci", skraćeno - Lipo. Stranka će, kažu, biti široko uključiva i imat će najbolje kandidate za župana, gradonačelnike i načelnike na lokalnim izborima.

''Danas je formirana najjača politička opcija u Ličko senjskoj županiji. Formirana je stranka koja već ima u rukama pristupnice gotovo 1500 ljudi, a gledajući općenito druga snaga nakon IDS-a, te imamo više registriranih članova od parlamentarnih stranaka Most, Glas, Možemo i HDSBB. Kroz to postajemo najjača politička regionalna stranka desnog centra'', poručio je Darko Milinović.

Posebnost danas usvojenog stranačkog Statuta je mogućnost formiranja frakcija, da bi, kako je rekao Milinović, bili “pokretač novog ponašanja” te prihvatljivi što većem broju ljudi unutar jedne političke stranke, za iskorištavanje kvaliteta različitih ljudi, “koji ne moraju o mnogim stvarima misliti isto”.

Prisjetio se tako Milinović da je ranije imao sukob s Antom Kovačem načelnikom Općine Plitvička jezera, koji ga je javno optuživao za propadanje Like, a Milinović ga je, kaže, pozvao u stranku.

“Svog sam najvećeg kritičara pozvao da se priključi stranci jer želim da iskoristimo sve njegove i moje kvalitete i ispravljamo slabosti iz prošlosti, kojih sam ja svjestan”, rekao je Milinović Hini neposredno nakon Osnivačkog sabora.

Iznio je i primjer Sanje Stopić Rukavine koja je bila njegova suparnica na jednim lokalnim izborima kao članica HSLS, a danas je izabrana za jednu od četiri potpredsjednica stranke LiPO, jer je dokazala svoje kvalitete u izradi i vođenju strateških dokumenata (razvoj LAG-ova u Hrvatskoj).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zarazio se koronom Darko Milinović izašao iz bolnice pa poručio: ''Dođite u bilo koju bolnicu pa pogledajte kako izgleda borba za kisik''

Pročitajte i ovo Margareta Bajo-Dadić, infektologinja Opće bolnice Gospić - 2 Bez dana odmora Kako se Lika bori s koronom? O cijeloj županiji brinu se – jedan epidemiolog i jedna infektologinja

Ime stranke obuhvaća prostor Like, primorja i otoka, koji čine tu županiju, a osnivački sabor je zbog epidemioloških ograničenja održan u šest dvorana četiriju gradova u Gospiću, Otočcu, Novalji i Senju.

Afirmativan, uključiv i partnerski rad

Zamjenik predsjednika, gradonačelnik Novalje, Ante Dabo naglasio je da je razvoj regije motiv osnivanja nove stranke, te je kao nit vodilju u budućem radu izdvojio “afirmativan, uključiv i partnerski rad”.

“Želimo afirmativnu regionalnu stranku koja će uključivati, a ne isključivati, lakše dolaziti do svojih strateških projektnih ciljeva za regionalni razvoj. Napredak može postići samo stranka koja nije isključiva, koja je partner, a ne opozicija bilo kojoj državnoj vlasti”, rekao je Dabo.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, izabran je za predsjednika Glavnog odbora, a stranka ima i četiri potpredsjednika, točnije potpredsjednice, Sanju Stopić Rukavina iz Gospića, Sandru Samaržiju iz Senja, Anu Manjerović iz Otočca, te Josipu Pavlović iz Brinja.
 



 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene